Ergenekon Apo'yla daima çalıştı | " /> Ergenekon Apo'yla daima çalıştı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon Apo'yla daima çalıştı

1 Eylül 2010 09:42 tsi
Ergenekon Apo'yla daima çalıştı Öcalan'ın eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu, teröristbaşının Türkiye'ye getirildiği günden bu yana Ergenekon'la görüştüğünü söyledi.

Ergenekon darbeye hazırlanırken Apo'ya ateşkesi kaldırttı

PKK'nın 2004 yılı kongresinde koşulsuz silah bırakma kararı aldığını anlatan Okçuoğlu, aynı dönemde Sarıkız, Ayışığı gibi darbe planlarını yapan Ergenekon'un, terör örgütünü bu kararından Öcalan aracılığı ile vazgeçirdiğini anlattı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın eski avukatı Ahmet Zeki Okçuoğlu, referandum meydanlarından yükselen 'Devlet-İmralı ile görüşüyor' tartışmasıyla ilgili Yeni Şafak'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Öcalan'ın Türkiye'ye getirildiği günden bu yana Ergenekon'la görüştüğünü belirten Okçuoğlu, "Öcalan, derin devletle görüştüğünü bana bizzat söyledi. Derin devleti öve öve bitiremiyordu" dedi. Okçuoğlu, emekli Orgeneral Çevik Bir'le de görüşen Öcalan'ın PKK-Ergenekon ilişkisini diğer avukatı Mahmut Şakar üzerinden yürüttüğünü anlatan Okçuoğlu Ergenekon'un Sarıkız, Ayışığı gibi darbe planları yaptığı 2004'te Öcalan'ı ateşkesi bitirmesi için ikna ettiğini söyledi.

DERİN DEVLETLE DİYALOG HALİNDEYİZ

Almanya'da yaşayan Okçuoğlu, Türkiye'ye getirildikten sonra 31 Mayıs-29 Haziran 1999 tarihleri arasında yargılanan Öcalan'ın daha ilk görüşmelerinde kendisine "Devletle diyalog içindeyiz" mesajını verdiğini söyledi. Öcalan'ın bu mesajı ikinci görüşmelerinde açıkça dile getirdiğini belirten Okçuoğlu, "Bana 'Burada devlet yetkilileriyle sürekli görüşme halindeyiz. Çözüm konusunda çok yakın bir tarihte bazı sürprizlerimiz olacak' demişti. Derin devleti övmekle bitiremiyordu" dedi. Öcalan'ın çeksiz senetsiz çalışan tüccar gibi derin devlete çalıştığını ifade eden Okçuoğlu "Bu nedenle de her zaman devlete mahkum bir konumda. En küçük bir yanlışlıkta harcanacağını bildiği için, var gücüyle ona hizmet ediyor" diye konuştu. Tuncay Güney'in ifadelerine göre Ergenekon tutuklusu emekli Tuğ. Veli Küçük tarafından Öcalan'ın avukatlığından tasfiye edilmesi gereken kişi olarak belirlenen Okçuoğlu, İmralı-Ergenekon görüşmelerinin AK Parti'nin iktidara geldiği ve Sarıkız, Ayışığı gibi darbe planlarının yapıldığı dönemlerde farklı bir boyut kazandığını ifade etti. Okçuoğlu, teröristbaşının İmralı'ya hapsedilmesinin ardından 1999'da 'ateşkes' ilan eden PKK'nın 2004'te yeniden 'savaş' kararı almasıyla ilgili çarpıcı bir bilgi aktardı. İmralı avukatı Mahmut Şakar'ın Haziran 2004'te Kandil'de düzenlenen örgüt kongresine katılarak 'ateşkes' kararını kaldırttığını söyledi. Okçuoğlu, ateşkes kararının kaldırılmasının arkasında Türkiye'de iç karışıklık çıkararak siyasal iktidarı zora sokmak isteyen Ergenekon'un bulunduğunu kaydetti.

DARBE PLANLAYAN ÖRGÜT ATEŞKESİ KALDIRTTI

PKK'nın 2004 yılı başında yaptığı kongrede koşulsuz silah bırakma kararı aldığını anlatan Okçuoğlu, bu gelişmeden rahatsız olan Ergenekon'un harekete geçtiğini dile getirdi. Ergenekon'un PKK'yı bu kararından vazgeçirmek için avukat Şakar'ı 'Öcalan'ın temsilcisi' sıfatıyla Kandil'e gönderdiğini anlatan Okçuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Haziran ayındaki kongreye son anda yetişen Mahmut Şakar, ayağının tozuyla kürsüye çıkar ve kongreye kendi adına değil Abdullah Öcalan'ın temsilcisi sıfatıyla katıldığını, söyleyeceği sözlerin Öcalan'a ait olduğunu söyler. Sonra Öcalan adına 'Aldığınız silahı bırakma kararı geçersizdir. Haziran ayında savaş yeniden başlayacaktır' talimatını verir."

KASETLER GENELKURMAY'DA

Okçuoğlu, Mahmut Şakar'ın kongrede çekilen video kasetlerini de yanına alarak Doğubeyazıt sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptığını ve bir Genelkurmay yetkilisi tarafından karşılandığını iddia etti. Kongrede 'savaş' kararı aldıran Şakar'ın sınır karakolunda usulen gözaltına alındığını ifade eden Okçuoğlu, video kasetlerin kim tarafından elinden alındığı ve bu şahsın daha sonra nasıl yurtdışına çıktığı hususlarının araştırılması gerektiğini söyledi.


Ses kayıtları derin teması deşifre etti

Avukat Okçuoğlu'nun Ergenekon bağlantısını deşifre ettiği teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın iç siyasete müdahale etmek kullanıldığını teyit eden skandal bir ses kaydı geçtiğimiz gün internet sitelerine düştü. Yargıtay 8. Daire Başkanı Yusuf Uluç ile üyeler Hamdi Yaver Aktan ve Fatih Arkan'a ait olduğu ileri sürülen ses kaydı, Öcalan'ın nasıl kullanıldığına dair tüyler ürperten ipuçları veriyor. Hamdi Yaver Aktan olduğu iddia edilen kişi, skandal ses kaydında, 12 Eylül'deki referandumdan 'hayır' sonucunun çıkması için Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Barış ve Demokrasi partisi (BDP) ile işbirliği yapması gerektiğini belirtirken bu birlikteliğin sağlanması ve amaca ulaşılması için "Öcalan'a çok ihtiyaç var şimdi" ifadelerini kullanıyor.


Asılma ihtimalini düşünmüyordu

Okcuoğlu, Öcalan'la yargılama döneminde yaptığı görüşmelerde ilginç diyalogları da anlattı. Her görüşmelerinde Öcalan'a "Savunma meselesi nasıl olacak" diye sorduğunu ifade eden Okçuoğlu, teröristbaşından aldığı cevabı şöyle aktardı: "Öcalan da 'Bu dava siyasi bir davadır, mahkeme göstermeliktir. Zaten biz burada görüşüyoruz. Kısa bir zamanda da bu işi çözüme bağlayacağız, boşver' dedi. 'Kimse benden devlete karşı savunma yapmamı beklemesin. Başbakanlık kriz merkezinin önüme koyduğu çerçeveler var. O çerçevelere bağlı kalarak savunmamı yapacağım' dedi." Öcalan'a "Ya sen bu kadar derin devleti övüyorsun, seni asmayacaklarına dair bir garanti verdiler mi" diye sorduğunu anlatan Okçuoğlu "Bana bu tamamen senin çabalarına bağlı. Sen eğer iyi bir imtihan verirsen asılmazsın' gibisinden şeyler söyledi' dedi.

yenişafak



Bu haber 2,067 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs