'Vuran Göz'ler lobiye takıldı | " /> 'Vuran Göz'ler lobiye takıldı | "/>

En Sıcak Konular

'Vuran Göz'ler lobiye takıldı

1 Eylül 2010 09:33 tsi
'Vuran Göz'ler lobiye takıldı
Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği Reaper (Vuran Göz) ve Kobra helikopterlerin alımına Yahudi lobisi engel olmaya çalışıyor.

ABD yönetimi, Kongre'deki olumsuz hava nedeniyle talebi gündeme almayı geciktiriyor.

Türkiye'nin ABD'den satın almak istediği, füze de taşıyabilen ve 'Vuran Göz' olarak adlandırılan insansız hava uçağı Reaper ve Kobra helikopterlerin alımına Yahudi lobisi engel olmaya çalışırken, Ankara, engeli aşmak için görüşme trafiğini sürdürüyor. Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD yönetiminden bu yönde talebin olduğunu ancak Kongre'deki menfi hava nedeniyle sürecin henüz başlamadığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyetin temasları hakkında bilgi veren Tan, ABD'de detaylı görüşmeler yapıldığını söyledi.

KONGRE'NİN TEPKİSİ DUYGUSAL

31 Mayıs'ta uluslararası sularda İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne yaptığı kanlı baskından sonra "iki dost ülke" arasında hukuki sürecin ortaya çıktığını ve bu sürecin BM'de kurulan bağımsız komisyon çalışmalarıyla devam ettiğini hatırlatan Tan, İsrail'in özür ve tazminat konusunda üzerine düşeni yapması durumunda ilişkilerin normale dönmeye başlayacağını ifade etti. Kongre'deki tepkilerin "duygusal düzeyde" kaldığını ve sürece katkı yapmadığını kaydeden Tan, "İlişkilerin normalleşmesi hem bölgenin hem de ABD'nin çıkarınadır. Yönetimden beklentimiz Kongr'eye gerekli mesajları daha etkili vermesidir" dedi.

'AMBARGO SÖYLENTİLERİ ASILSIZ'

Tan, ABD'nin Türkiye'ye silah ambargosu uyguladığı yönündeki söylentileri "mesnetsiz" ve "ittifaklık ilişkisinin doğasına aykırı" diye niteledi. ABD'nin silah satışının gerçekleşmesi için Kongre'nin onayının gerektiğini hatırlatan Büyükelçi Tan, "Ancak silah alışverişleri bir sürece tabidir ve yönetim bu süreci kontrol eder. En nihayetinde Kongre'nin onayını gerektirir. Kongre'yi aydınlatma lüzumu vardır, onu yapmaktayız" dedi.


Gördüğü yerde vuruyor

Türkiye'nin insansız hava aracı konusunda İsrail ile yaşadığı problemler nedeniyle almak istediği Reaper'lar, teröristleri gördüğü anda vurma yeteneğine sahip. Silahlı insansız hava aracı Reaper, 1,5 ton silah taşıma kapasitesiyle dikkati çekiyor. Reaper'lar iki adet antitank füzesi ve lazer güdümlü bomba taşıyor. ABD yapımı Reaper'lar, taşıdığı yüke göre 40-50 saat havada kalabiliyor. ABD, 'Vuran Göz' olarak adlandırılan hava araçlarıyla El Kaide ve Taliban kamplarına sık sık hava saldırısı düzenliyor.

yenişafak



Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,415 µs