En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu SSK'yı 'çiftliğe' çevirmiş!

1 Eylül 2010 09:31 tsi
1. Numaralı Askeri Mahkemesi tarafından silahlı çeteye mensup olmaktan dolayı mahkûm edilen İ.D.’nin yazılı sınava bile tabi tutmadan, keyfi sözlü sınav ile işe aldığını belgelendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Kılıçdaroğlu SSK’ya terör örgütü mensuplarını aldığını anlatıyor. Bir tanışıklığı yokmuş, hükümlü kadrosundan bunları işe almış. Başka hükümlü yok muydu? Niye onları almıyorsun da, bunları alıyorsun?” diye sorarken, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü iken, Sıkıyönetim Komutanlığı 1. Numaralı Askeri Mahkemesi tarafından silahlı çeteye mensup olmaktan dolayı mahkûm edilen ve daha sonrasında ise, memnu hakları iade edilen eski hükümlü İ.D.’yi yazılı sınava bile tabi tutmadan, keyfi sözlü sınav ile işe aldığını belgeledik.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Kılıçdaroğlu SSK’ya terör örgütü mensuplarını nasıl aldığını anlatıyor. Bir tanışıklığı yokmuş, hükümlü kadrosundan bunları işe almış. Başka hükümlü yok muydu? Niye onları almıyorsun da, bunları alıyorsun?” diye sorarken, Kılıçdaroğlu’nun silahlı çete suçundan mahkûm kişileri yazılı sınava bile tabi tutmadan bürokraside görülmemiş bir hızla SSK’da işe aldığı belgelendi. Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Genel Müdürü iken, Sıkıyönetim Komutanlığı 1. Numaralı Askeri Mahkemesi tarafından silahlı çeteye mensup olmaktan dolayı mahkûm edilen ve daha sonrasında ise memnu hakları iade edilen eski hükümlü İ. D.’yi yazılı sınava bile tabi tutmadan işe aldığını gösteren belgeye ulaştık. SSK Ankara Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden “Müdürlük” makamına onay için gönderilen resmi yazıda İ.D’nin yazılı sınavsız işe alındığı açıkça zikrediliyor: Yazıda şu satırlar yer alıyor: Genel Müdürlüğümüz Personel ve eğitim Dairesi Başkanlığı’nın 7.12.1995 tarih ve 853694 sayılı yazısı ile Ankara ilinde eksik olan 1 adet eski hükümlünün 27.12.1995 tarihinde yapılan sözlü sonucunda adaylar arasında başarılı olan İ.D.’nin ünitemiz emrinde istihdam edilmesi hususunu tasviplerinize arz ederim.” Ankara Sağlık İşleri Müdürü Doğan İstanbullu’nun söz konusu talebe “olur” cevabı vermesi dikkat çekiyor.

İ.D. MAHKÛMİYET ALMIŞTI

İ.D. 1984 yılında İstanbul Mahmutbey’de askerlik görevini yaparken, Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı’nın talimatıyla terör örgütüne yardım ve yataklıktan gözaltını alınmış. İ.D. yapılan yargılama sonucunda Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı 1. Numaralı Askeri Mahkemesi tarafından, 12.02.1985 tarih ve 1984 / 313 Esas-1985 / 33 karar sayılı ilamı ile yasadışı çetenin sair üyesi olmak suçundan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 168 / 2 maddesi gereğince 5 yıl, 6 ay, 20 gün ağır hapis cezası ile cezalandırılmış. 1986 yılında Bartın Özel Tip Kapalı Cezaevi’nden geçici şartlı tahliye yasasından yararlanarak serbest kalan İ.D., 1993 yılında Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru üzerine memnu haklarını geri almış. İ.D.’nin Kılıçdaroğlu’nun SSK’da Genel Müdürlük görevinde bulunduğu 07.12.1995 tarihinde “eski hükümlülerin istihdamı” yönetmenliğinden yararlanmak için iş başvurusunda bulunduğu belirlenirken, başvurusunun 20 gün içinde hızlı bir şekilde görüşülüp bütün prosedürler tamamlanarak kabul edilmesi dikkatlerden kaçmıyor. Yazışmalardan, İ.D’nin sadece sözlü bir sınava tabi tutularak, yazılı sınav dahi görmeden SSK’da işe alındığını gösteriyor.

vakit



Bu haber 502 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,529 µs