En Sıcak Konular

''Bir daha ihtilaller olmasın diye 'evet' diyelim''

1 Eylül 2010 09:04 tsi
Büyük Birlik partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu Şanlıurfa'da partilileri ile bir araya geldi. İftarını partilileri ile birlikte açan Topçu, "12 Eylül sabahı bir daha bu memlekette cuntalar, ihtilaller olmaması için 'evet' diyelim." çağrısında bulundu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu Şanlıurfa'daki partilileri ile bir araya geldi. Valilik, belediye, müftülük makamlarına yaptığı ziyaretten sonra Balıklıgölü de gezen Topçu, çarşı esnafını ziyaret etti. Partilileri ile birlikte iftarını açan BBP Lideri Topçu, konuşmasında sık sık muhalefeti eleştiri yağmuruna tuttu. Topçu, 24 saat kesintisiz demokrasinin yaşanması için de referandumda 'evet' oyunun kullanılmasını istedi.

Anayasa taslağını eksik gördüklerini anlatan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, partililerine neden 'evet' demeleri gerektiğini aktardı. Referandum ile kazanılacak hakları sıralayan Başkan Topçu, 12 Eylül sabahı cuntaların, ihtilallerin bir daha olmaması için herkesin 'evet' demesini istedi.


ADALET MİLLET İÇİN OLMALI, EŞİTLİK OLMALI


Anayasaların millet menfaatleri doğrultusunda değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kemal Derviş'i kastederek o dönemde çıkarılan yasaların hiçbirinin millet menfaatine uymadığını Avrupa menfaatleri doğrultusunda değişikliklerin gerçekleştiğini iddia etti. Daha önce değiştirilen yaklaşık 30 maddeden hiçbir maddenin millet menfaatleri ile uyuşmadığını ileri süren Topçu, "Bir partinin hükümet ortağı olduğu koalisyon zamanında hatırlarsanız bir ithal bakan gelmişti. O bakan anayasanın 30 küsur maddesini değiştirdi. Buna kimsenin sesi soluğu çıkmadı. O değiştirdiği maddelerin hiç birinde millet geleceği ile alakalı tek bir menfaat yoktu. O maddelerde Avrupa birliği menfaatleri vardı." iddiasında bulundu.

Değişikliğin herkese eşitlikçi bir adalet getirmesi gerektiğini savunan Topçu, "Bu değişikliği öyle yapın ki, millet aleyhine kim suç işlediyse, bu gerek benim dağdaki çobanım, gerek köşkteki cumhurbaşkanımız herkes bu memlekette hukuk önünde eşit olsun." diye konuştu.


CHP İKTİDAR OLDU CAMİLERİ AHIRA ÇEVİRDİ, BU MİLLET BİRDAHA SİZİ İKTİDAR YAPMAZ


Konuşmasında CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren BBP Lideri Topçu, CHP'nin iktidara gelmek için sürekli bir fırsat istediğini, milletin bir daha CHP'ye fırsat vermeyeceğini söyledi. CHP'nin politikasını eleştiren Topçu, CHP'yi milletin dini duygularını hiçe saymak, hortumculara sessiz kalmak ve teröristleri asmamakla suçlayarak milleten bir daha destek göremeyeceğini söyledi. Topçu konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Senin iktidarını bu millet gördü. Harput'ta namaz kıldığım bir camide o cami hayvanlar için barınak yapılmış, onun hala halkaları duruyor, halkaları! Bu millet seni iktidar yaptı da ne oldu. Sen iktidar olduğun zaman statükonun yanında, millet değerleri karşısında yer alırsın. Millet sana bir daha bu fırsatı vermeyecek. İktidar oldunuz da ne yaptınız? Bir eşkıyanın elebaşlarından birisini dahi kellesini bu millete hediye edemediniz. Satılan bankaların paralarını bir gece yarısı bankaların arkasına yanaşan arabalarla çuval çuval hortumlandığını gördük. Milletin kasasından 40 milyar dolar para gitti, hiçbirinizin gık'ınızı bile çıkarmadı, sizin konuşmaya ne hakkınız var. Milleti kamplara bölüyorsunuz, bunun hesabını biz soracağız, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları soracak."

Öte yandan konuşmasının sonunda bir peçeteyi kaldırarak dinleyicilere gösteren Topçu, peçeteyi referandumda karşılarına çıkacak oy pusulasına benzetti. Pusulanın evet yazılı olan kısmının beyaz olacağını bunun geleceği şekillendireceğini belirterek herkesin 'evet' tarafına mührünü basmasını istedi.
 
cihan



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,860 µs