En Sıcak Konular

Hantepe'ye saldıranlara 96 karavana atış

1 Eylül 2010 08:30 tsi
Hantepe'ye saldıranlara 96 karavana atış

Hantepe’de 6 Mehmetçiğin şehit edildiği saldırıyla ilgili skandalların ardı arkası kesilmezken, saldırı öncesi ve sonrasında Karargah’ta perde arkasında yaşanan tartışmalar da gün yüzüne çıkmaya başladı.

Hantepe'ye yapılan baskından 4 gün önce Heron, Avaşin bölgesinde 17 terörist tespit etti. Hava saldırısına izin çıkmadı, top atışı istendi. Heronlar, topların 96 isabetsiz atış yaptığını tespit etti

Hantepe’de 6 Mehmetçiğin şehit edildiği saldırıyla ilgili skandalların ardı arkası kesilmezken, saldırı öncesi ve sonrasında Karargah’ta perde arkasında yaşanan tartışmalar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Hantepe baskından bir gün sonra bölgeye giden dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı şimdiki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in Heronlar’ın yönetildiği ODC ile birlikte en uç sınıra kadar bizzat giderek incelemeler yaptığı öğrenildi.Genelkurmay açıklamasında Koşaner’in bu ziyaretinden bahsedilmemesi de dikkat çekti.

HERONLAR 15 TERÖRİST TESPİT ETTİ

20 Temmuz günü yaşanan Hantepe Karakolu baskınından 4 gün önce 15 Temmuz günü Hantepe’ye yakın noktadaki Avaşin Bölgesi’nde 15 terörist Heronlar tarafından tespit edildi. Heron görüntülerini inceleyen alt kadrolar terörist gruba hava harekatı yapılması için fikir birliğine vardı ve durum üst komutanlıklara iletildi. Ancak alt kadroların hava harekatı teklifi üst komutanlıklar tarafından reddedildi. Hava harekatına izin verilmezken, bölgeye uzun menzilli silahlarla top atışı yapılması emredildi.

HAVA HAREKATINA İZİN VERİLMEDİ

Yukardan gelen emir üzerine Heronların tespit ettiği noktalara çok namlulu roketatarlarla top atışı yapılmaya başlandı. Top atışı başladığı sırada HEron yine bölgedeydi ve terörist hedefleri takip ediyordu. Çok namlulu roketatarla bölgeye 96 mermi atıldı. Ancak Heronların komuta edildiği Office Defense Center’da (ODC)’den alınan görüntüler üzerinde yapılan analizlerde 96 atıştan terörist hedeflere isabet eden tek bir atışın olmadığı tespit edildi.

KARARGAH’TA KRİZE NEDEN OLDU

Hava harekatının yapılabilmesi için, 2. Başkan ve Genelkurmay Başkanı’nın onaylarının alınmasındaki güçlük nedeniyle çok namlulu roketatar ve topçu atışı yapıldığı belirtiliyor. Saldırının öncesinde Emniyet ve Jandarma istihbarat Çukurca-Hantepe’de konuşlu birliklere bir saldırı planlandığını rapor etmişti. Karavana atışlar nedeniyle hayatta kalan Avaşin’deki 15 terörist, 4 gün sonra Hantepe’yi bastı ve 6 askerimizi şehit etti. Bu durum Karargah’ta büyük krize neden oldu.

Koşaner TSK içindeki suçluya sert olacak’

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in görevi devralması, Alman medyasında da yankı buldu. Ülkenin saygın gazetelerinden Süddeutsche Zeitung ‘Yeni zamanlarda yeni adam’ başlığıyla okuyucularına duyurduğu haberde  Koşaner hakkında  “Yeni ordu şefi, kendi saflarındaki komploculara karşı tutum sergileyecek” dedi. Gazete Koşaner’in kriminal eylemler planlayan subaylara karşı sert olacağına vurgu yaptı.

Orgeneral Işık Koşaner 1 gün sonra Hantepe’de

Genelkurmay’ın 1 aylık suskunluğun ardından sorulara cevap vermeyen ve şüpheleri daha da büyüten açıklamasından sonra iyice tartışmalı hale gelen Hantepe Baskını’nı yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in de yakından takip ettiği öğrenildi.  Hantepe Baskını’ndan bir gün sonra dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı olan Org. Koşener’in bölgeye gittiği, inceleme ve tespitlerde bulunduğu öğrenildi.

Org. Koşaner’in olayda bir hata veya ihmal endişesi taşıdığı ve hızla bölgeye gittiği belirtiliyor. Org. Koşaner, Heronların yönetildiği Karargahtan, çatışmanın yaşandığı en uç mevzilere kadar olay yerini inceledi. Genelkurmay açıklamasında, bu incelemenin sonuçlarından da bahsedilmedi. Buna karşın açıklamada Orgeneral Necdet Özel’den özellikle bahsedilmesi dikkat çekici bulundu.

Kuşatmayı izlediler

Heron’un Hantepe’ye çatışma başladıktan sonra değil çatışmadan önce vardığı ve teröristlerin siperleri ve yedek siperleri kuşatmasını an be an görüntülediğini ortaya çıktı. Terörist kuşatmayı izleyen 35 merkez Hantepe’deki birliği uyarmamış.

Genelkurmay Başkanlığı görevini devralan Orgeneral Işık Koşaner, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i ziyaret etti. Şahin, görüşmenin ardından Koşaner’i arabasına kadar uğurladı.

star



Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs