En Sıcak Konular

Çiçek, yıllık izninde Erzincan'da değil Amerika'daymış

31 Ağustos 2010 21:38 tsi
"İrticaya Mücadele Eylem Planı" diye adlandırılan belgeye ilişkin görülen davanın 11. duruşmasında alınan ara kararlara gelen cevaplara ilişkin yazılar sanık avukatlarına verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yürütülen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" davasında Dursun Çiçek'in Erzincan'a gittiği iddiaları ile ilgili olarak mahkeme, Erzincan Havalimanı’na gelen yolcu listesi kayıtlarını istemişti. THY Erzincan Satış Şefliği’nde gelen yazıda “İstenen yolcu seyahat bilgileri Uluslararası Havacılık Kuralları gereği yolcunun bilgisi olmadan üçüncü kişilere tarafımızca verilmemekte olup, konunun THY Anonim Ortaklığı Genel Müdürlük nezlinde çözülmesi gerektiği" kaydedildi. Mahkeme ara kararında sanık Dursun Çiçek'in Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığında 2009 yılında hangi tarihlerde vekalet ettiğine dair sorulan soruya Genelkurmay Başkanlığınca gönderilen cevapta, Çiçek'in 2-9 Nisan 2009 ve 8-15 Haziran 2009 tarihinde olmak üzere iki defa Bilgi Destek Daire Başkanlığı'na vekalet ettiği bildirildi.

ÇİÇEK İZNİNİ ERZİNCAN'A GİTMEMİŞ
Sanık Çiçek’in yıllık izinde Erzincan'a gittiği iddialarına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen cevabı yazıda ise ; Çiçek’in 1 Ocak 2009 ile 4 Haziran 2009 tarihleri arasında senelik ve mazeret izinleri kullandığı belintildi. Buna göre, Çiçek 21-24 Şubat 2009 tarihleri arasında 3 günlük yıllık izin kullandığı ve izinli bulunduğu adres olarak da Fenerbahçe Orduevi’ni gösterdiği bilgisi verildi. Yine 7-10 Mart 2009’da da yıllık izin kullanan Çiçek’in, İzmir Orduevi’ni adres olarak gösterdiği belirtildi. 25 Mart ile 2 Haziran 2009 tarihleri arasında 8 gün, 9-13 Haziran 2009 tarihleri arasında 5 gün izne ayrılan Çiçek’in, adres olarak da Amerika’daki 419 W 199 th Street Apartmanı 8E Newyork’u belirttiği görüldü.
“BİLGİSAYARLARA DIŞARDAN MÜDAHALE MÜMKÜN DEĞİL"
Mahkeme, Genelkurmaydan bilgisayarına dışarıdan girilerek veri çalınmasının mümkün olup olmadığını da sordu. Cevapta, Genelkurmay karargahı bilgi sistemleri bilgisinde internet ve TSK iç ağı olmak üzere iki ağ işletildiği belirtilerek, teknolojinin sağladığı tüm imkanların kullanılarak güvenlik tedbiri sağlandığı belirtildi. Ancak cevabın devamında, “İnternetin dünya genelinde kontrolsüz olduğu ve bu ortamda her an yeni saldırı teknikleri ve saldırı yazılımlarının geliştirildiği dikkate alındığında, TSK’da internet kullanımı son derece kısıtlı olarak ve kullanıcıları sadece 'Tasnif dışı' gizlilik derecesinde bilgi işlemesi müsadesi verilmektedir. Ayrıca çeşitli saldırılara karşıda gerekli güvenlik duvarları, güvenlik yazılımları ve zararlı kodlara karşı kodlar kullanılmaktadır" denildi. Yazının sonuç bölümünde ise “Genelkurmay başkanlığı birimlerin bulunan bilgisayarlara dışarıdan ‘internet ortamında’ müdahale ile girilerek veri çalınması mümkün değildirö denildi. Erzincan Valili’ğinden gönderilen yazıda da, Dursun Çiçek’in kaldığı iddia edilen Konak Mazlum Otel’de 2009 yılı içersinde 32 adet kameranın bulunduğu, 7 günde bir kayıtların da yenilendiği ifade edildi. Yazıda, kayıt ve arşiv cihazları olamadığından 2009 yılına ait kayıtların bulunmadığı belirtilirken, otelin çevresinde kameralar olup olmadığına ilişkin tutulan tutanakta ise “Konak Mazlum Otel’in çevresinde bulunan işyerlerinde 2009 yılında kamera olmadığı işyeri yetkilileri ile yapılan görüşme neticesinde tespit edildiği, SSK kavşağı olarak tabir edilen ışıklı kavşaktaki mobese kamerasının 2010 yılında faaliyete geçtiği" yer aldı.

 



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs