En Sıcak Konular

Zebari: Güvenlik boşluğu doğmayacağını bildirdik

31 Ağustos 2010 21:38 tsi
Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD askerlerinin çekilmesiyle ülkede bir güvenlik boşluğunun doğmayacağını, doğarsa da bunun Iraklılar tarafından doldurulacağını, Irak'a komşu ülkelere bildirdiklerini söyledi.

Zebari, Reuters'a verdiği demeçte, Irak'ın komşularından, bu ülkenin iç işlerine karışmamalarını istediklerini ifade etti.
Irak'ın işgali ve Sünni diktatör Saddam Hüseyin'in düşmesinin ardından, Şii İran'ın Irak'ta nüfuz kazandığının belirtildiği haberde, Irak'ın ayrıca Suudi Arabistan, Türkiye ve Suriye'nin müdahalelerinden rahatsız olduğu dile getirildi. Tüm komşuların, ülkede seçimlerin yapıldığı mart ayından bu yana geçen ve hükümetin kurulmasının başarılamadığı 6 aylık sürede Irak'taki siyasetin yönlendirilmesinde rol almaya çalıştıklarını öne süren Zebari, bu ülkelerin şimdi de ABD güçlerinin 2011'de Irak'tan tümüyle çekilecek olmasına göre pozisyon belirlemekte olduklarını iddia etti.
"Komşulardan büyük kısmının, ABD güçlerinin ayrılmasından sonra Irak'ta bir güvenlik boşluğunun doğacağı yanılgısı içerisinde bulunduklarını ve bu boşluğu doldurmaya yönelik adım atabileceklerini" ileri süren Zebari, "Tümünü, bir boşluk doğmayacağı, eğer boşluk olursa bunu dolduracak olanın sadece Iraklılar olacağı konusunda uyardık" dedi.
Diğer ülkelerin Irak ile ilgili "gündemlerinin" olması nedeniyle Iraklı liderlerin sorumlu davranmaları ve hükümeti kurmak için gerekeni yapmaları çağrısında bulunan Zebari, "Iraklı liderler ülkenin kaderini ellerinde tutmalı" diye konuştu.



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,228 µs