En Sıcak Konular

AK Parti'ye göre skandaldan da beter !

31 Ağustos 2010 17:04 tsi
Yargıtay 8. Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı için AK Parti'den ilk açıklama...

AK Parti Grup Başkan Vekili Suat Kılıç, Yargıtay 8. Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını facia olarak değerlendirdi. Geçmişte buna benzer çok sayıda ses kaydınıninternetsitelerine düştüğünü hatırlatan Kılıç, söz konusu ses kaydının belli çevrelerde cinnet halinin göstergesi olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğine 'evet' kampanyası için Samsun'un İlkadım ilçesi 100. Yıl Bulvarı'nda partililerle birlikte esnafları dolaşıp vatandaşlara gül dağıtanAK PartiGrup Başkan Vekili Suat Kılıç, gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Referandumda Öcalan'a çok ihtiyaç var, 'Evet' çıkarsa biteriz' manşetiyle yayınlanan ses kaydının sorulması üzerine Kılıç, bunun bir skandal değil facia olduğunu söyledi. Kılıç, "Türkiye'de son yıllarda yargı üzerinde tesir yaratmaya, parlamento iradesini hasara uğratmaya çalışan, devleti yönetilemez hale getirme gayreti içine giren, milli iradeyi tarumar etmek isteyen çok sayıda skandal ses kayıtları ortaya çıktı. Ama bu ses kaydını skandal kelimesiyle tanımlayabilmek mümkün değil. Bunu tam anlamıyla bir facia olarak değerlendiriyorum. YeniTürkiyeCumhuriyeti Anayasası'nın referandumda kabul edilmemesi için, yeni anayasaya Türk milletinin 'hayır' oyu vermesi için bu kadar anlamsız, tehlikeli bir facianın içine girmeyi göze almış olmaları, doğrusu belli çevrelerde gerçekten bir cinnet halinin egemen olduğunun göstergesidir." dedi.

Ses kaydında adı geçen kişilerin 24 saatin dolmasını beklemeksizin kendilerine ait olmadığını ispatlamaya hazır olduklarını beyan etmesini temenni ettiğini bildiren Kılıç, "Bu konuda iradelerini ortaya koysunlar. Türk hukuk sisteminin bu facia ses kaydını kaydırabilmesi ve içine sindirebilmesi mümkün değildir. Millet iradesini ayaklar altına almaya yönelik bu kadar kapsamlı ilişkiler içine girebilmeye cüret edebiliyor olmaları, şer cephesinin gözünü ne ölçüde karartmış olduğunun göstergesidir. Başından itibaren 'hayır'da şer vardır diye ifade ediyoruz. Hayır'cılar şer cephesinde ittifak etmişlerdir. Bu ses kayıtları göstermektedir ki gerçekten 'hayır'cılarda geniş bir şer koalisyonu vardır¸terörörgütüyle kol kola girmeyi, medet ummayı göze almış durumdadırlar. Bu faciayı biz benimsemeyeceğiz, kabullenmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de gündeme getirdiği genel af çağrısına da değinen AK Parti Grup Başkan Vekili, "Bu çağrının münferit bir çağrı olmadığı, bu facia ses kaydı ile birlikte daha da iyi anlaşılmaktadır. Demek ki Tunceli'de dile getirilen genel af çağrısı, bir organize işin parçası, parametresi olarak seslendirilmiştir. Anayasa'ya karşı organize işler devrededir. Bu organizasyonu bozacak olan Türk milletinin akıl ve sağduyusudur." ifadelerini kullandı. 

CİHAN

 



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs