En Sıcak Konular

İran Dışişleri Bakanı'ndan Bruni'ye hakarete eleştiri

31 Ağustos 2010 15:40 tsi
İran’da, taşlanarak öldürme cezasına çarptırılan Sakine Muhammed Aştiyani’yi savunan Fransa Cumhurbaşkanı’nın eşi Carla Bruni Sarkozy hakkında, İran’ın devlet tarafından yayınlanan gazetelerinden birinde hakaret içeren ifadeler yer

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ramin Mihmanperest, haberin yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, "İslam Cumhuriyeti, başka ülkelerin yetkililerine yönelik hakaretleri tasvip etmemektedir. Umarım bütün medya kuruluşları buna dikkat eder. Bazı ülkelerin düşmanca siyaseti ya da başka ülkelerin yetkililerinin davranışları eleştirilebilir, protestomuzu dile getirebiliriz, ama hakaret içeren kelimeler kullanılmamalıdır. Bu doğru değil" ifadesini kullandı.

Yazı işleri müdürü, dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in temsilcisi olan aşırı muhafazakar Keyhan gazetesi, Carla Bruni Sarkozy için "fahişe" ifadesini kullanmış, gazetedeki bir makalenin başlığı da, "Fransız fahişeler, insan hakları hengamesine girdi" şeklinde olmuştu.

Makalede, "Ahlaken yozlaşmış bir şarkıcı ve bir İtalyan aktristi olan ve Sarkozy ailesine girmeyi başararak Fransa Cumhurbaşkanı ile evlenen Bruni’nin, buna rağmen bir şarkıcıyla ilişkili son zamanlarda haberler çıktı" denilmişti.

İran basını Keyhan’a ayak uydurmaktan geri durdu, ancak İran’da hükümet yanlısı bir grubun internet sitesi "www.inn.ir", dün olayı devam ettirerek, "batılı medya kuruluşları örtülü biçimde Carla Bruni’nin Keyhan’ın verdiği bu sıfatı hakettiğini doğruladı" ifadesini kullandı.

Sitedeki haberde, "Carla Bruni’nin evveliyatı, bu ahlaksız kadının, zina suçu işlemiş ve kocasının cinayetinde suç ortaklığı yaptığı için ceza alan bir kadına destek verdiği açıkça gösteriyor" denildi.

Muhafazakar site Asriran’daki bir haberde ise Keyhan’ın makalesi eleştirildi ve "İran ve İslam kültürünü yansıtan İran medya kuruluşları, düşmanlarımızla ilgili olsa bile yorumlarında daha nazik bir tavır sergilemelidir" ifadesine yer verildi.

Haberde, "bir gazetecinin ya da bir gazetenin aşırılıklarının, İran halkı ya da hükümetinin fikrini temsil etmediği" de belirtildi.



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,264 µs