En Sıcak Konular

Tek tip askerlik yolda

31 Ağustos 2010 14:56 tsi
CHP ve MHP liderlerinin katılmadığı 30 Ağustos resepsiyonda, Vecdi Gönül, bedelli askerlik müjdesi bekleyenleri adeta şoke etti...

Zafer Bayramı sabah saatlerinde yurdun dört bir yanında törenlerle anılırken, Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyonda Erol Evgin'in söylediği şarkılarla kutlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in ilk kez evsahipliği yaptığı resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kabibene üyeleri katılırken siyasi parti liderlerinin katılmaması dikkat çekti.
 

CHP VE MHP LİDERLERİ YOKTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de meydana gelen sel felaketini yerinde incelemek üzere bu kente giderken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli de resepsiyona katılmadı. Erol Evgin'in verdiği konseri yaklaşık 45 dakika ayakta dinleyen Gül, Koşaner ile de uzun süre sohbet etti.

TANSİYON YAKINDA DÜŞER

Resepsiyonda soruları da cevaplayan Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin referandum sürecinde yükselen siyasi tansiyonu hatırlatması üzerine, 'Referandum bitsin bakalım. O zaman sakinleşir ortalık' dedi. Referandum sürecinde yükselen tansiyonun düşmesine yönelik bir çağrıda bulunup bulunmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlarken de Gül, 'Yeteri kadar çok söyledim. Her gün aynı şeyi tekrarlayacak halim yok" diye konuştu.

ŞAHİN: AFFA KARŞIYIM

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de genel af konusunda ortaya atılan iddialara cevap verdi. Şahin, "Bu tip taştışmalara karşıyım. Bu iddialar sadece cezaevlerinin karışmasına neden oluyor" dedi.

YENİ DÜZENLEMEYE GEREK YOK

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise bedelli askerlikle ilgili soruları cevapladı. Bu konuda bir çalışmanın bulunmadığını, buna gerek de olmadığını ifade eden Gönül, "Yasal düzenlemeler şu anda buna imkan veriyor. Tek tip askerlikle ilgili çalışmalarımız da başladı" dedi.

POLİSE ASKERLİK MÜJDESİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ise polislerin askerlik sorunlarına ilişkin sorular yöneltildi. "Polislere askerlik müjdesi vermiştiniz ama yeni Genelkurmay Başkanı eşitlik uygulanacak dedi. Bu da polisler de askerlik yapacak diye algılandı ne niyorsunuz?" sorusuna Atalay, "Ben Orgeneral Işık Koşaner'le görüştüm. Kendisi eşitlik sözünü polisler için söylememiş. O konuda süreç devam ediyor" karşılığını verdi

ŞEHİT YAKINLARINA ÖZEL İLGİ

Orgeneral Koşaner, resepsiyona davet edilen şehit yakınlarıyla da bizzat görüştü. Şehit yakınlarının sorunlarını dinleyen Koşaner, gerekli işlemlerin yapılması için talimat verdi. Resepsiyona ayrıca astsubaylar da katıldı. Resepsiyonun sonunda Koşaner, 'Mustafa Kemal'i düşümde gördüm' konseri veren Erol Evgin'e teşekkür etti. Koşaner Cumhurbaşkanı Gül'ün de kendisini çok beğendini ve takdir ettiğini dile getirdi.


Mahkeme kararıyla terfi olmaz


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, resepsiyonda Yüksek Askeri Şura tarafından terfi ettirilmediği için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi(AYİM)ne başvuruda bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu ve Tuğgeneral Gürbüz Kaya'nın durumu da soruldu. Gönül, generallerin başvurusu üzerine Yüksek Askeri İdare Mahkemesi'nin kendilerinden savunma istediğini belirterek,"Mahkeme bizden 10 gün içinde savunma yapmamızı istedi. Bu süre zarfında komutanlar üstlerinden izin almışlar. Şimdi idare izinli durumundalar. Ancak 30 Ağustos'tan sonra emekliye ayrılmış sayılıyorlar mı, orasını bilmiyorum. Bildiğim şu anda idari izin aldıkları yönünde. İlk kez böyle bir olayla karşılaştığımız için doğru ya da yanlıştır şeklinde bir değerlendirme yapamıyorum. Bizden 10 gün içinde savunmamızı vermemizi istediler,onu vereceğiz"dedi. "Üç generalin mahkeme kararıyla terfisi mümkün olabilir mi?"şeklindeki soruya ise Gönül,"Anayasaya göre hiçbir mahkeme buna Anayasa Mahkemesi'de dahil, icrai karar alamaz. Yani terfi ettiremez. Ancak mahkeme kararı bizi zorlar" diye yanıt verdi.


Kimsenin lafına bakmam verilen görevi yaparım


Jandarma Genel Komutanlığına getirilen Orgeneral Necdet Özel de resepsiyonda 2013 yılında Genelkurmay Başkanı olacağı yönündeki değerlendirmelere açıklık getirdi. Son atamalarla birlikte başkanlık için önünü açıldığı yorumlarının hatırlatılması üzerine Özel, "Bir sene sonra ne olacağını kimse bilemez. Ben 43 yıldır TSK'dayım. Beni 43 yıldır test ediyorlar. O yüzden kimsenin lafına bakmam, verilen görevi yaparım. Şu anda görevimi yapıyorum. İleriye dönük plan yapmamak gerekir. Bizler faniyiz" dedi.

 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs