En Sıcak Konular

''Değişiklikler Anayasamız'ı batı demokrasilerindeki gibi yapacak''

31 Ağustos 2010 12:16 tsi
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Ege Balkan Türkleri Federasyonu'nun düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de yer aldığı iftarda Tekelioğlu, Balkan Türkleri'nin başta vatandaşlık olmak üzere karşılaştıkları sıkıntıların çözümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı'nın kısa İzmir ziyaretinde konunun federasyon başkanı ve kendisi tarafından aktarıldığını dile getirdi. Özellikle vatandaşlık meselesini, kesin bir kararlılıkla kökünden çözeceğini söylediğini belirten Tekelioğlu, "Balkan Türkleri'nin her sorunu, bizim sorunumuzdur." dedi.

Anayasa değişiklik paketiyle ilgili görüşlerini de açıklayan ve Türkiye'nin demokratikleşmesi için 12 Eylül 2010'da "evet" oyu verilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Tekelioğlu, "Anayasa'nın demokratikleşmesi konusunda, gerek halkımızda gerek sivil toplum kuruluşlarında gerekse AB ilerleme raporlarında ortaya çıkan bir talep vardı, biz de buna karşılık verdik. AB normlarına uygun olarak hazırladığımız yeni değişiklik paketi, 12 Eylül'de milletimiz tarafından oylanacaktır. Türkiye'nin yarınlarının teminatı olan çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacak paketin, milletimizin vereceği 'evet' oylarıyla yürürlüğe gireceğine inanıyoruz. Referandumun sonuçları siyasi değil, hukuki olacaktır. Bu bir seçim değildir. Oylar partilere değil, değişikliklere verilecektir. Halk oylamasını AK Parti'yi zayıflatma aracı olarak görenler, yumurta pişirmek için orman yakan çoban durumuna düşmektedir. Demokratikleşme yolunda ilerlemek istiyorsak, 12 Eylül'de 'evet' demeliyiz." şeklinde konuştu.

Değişiklik paketinin hazırlanışı sırasında AK Parti'nin uzlaşmacı davranmadığı yönündeki eleştirilerin asılsız olduğunun da altını çizen Mehmet Tekelioğlu, her kesimden görüş alındığını belirtti: "AK Parti olarak göreve geldiğimizden bu yana atacağımız her adımda, her çalışmada öncelikle halkımızın isteklerine kulak verdik ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişare yaptık. Şu an gündemdeki en önemli çalışma olan anayasa değişikliği paketi konusunda da siyasi partiler, sendikalar, odalar, barolar ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip aldığımız görüşleri yansıttık. Her konuda uzlaşmacı tavrımızı koruduk ancak kimi siyasi partiler, tüm görüşme kapılarını kapattı. Şimdi de bunu siyasi malzeme olarak kullanmaya çalışıyorlar. Halk oylamasına gideceğimiz anayasa değişikliği paketinin her maddesi, halkımızın her bireyini ve haklarını güçlendirecek maddelerdir. AB normlarının da en önemli maddeleri, bireylerin hakları konusundadır."

cihan

 

 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,108 µs