En Sıcak Konular

Bakan Çelik: Millet askerden de hukukçudan da üstün olacak

31 Ağustos 2010 10:55 tsi
Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin 12 Eylül'de sandık başına gitmesini bazı siyasi partilerin bir siyasi seçim atmosferine çekme çabasında olduğunu söyledi.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığını, anayasa değişiklik paketinin oylanması olduğunu vurgulayan Çelik, bu değişiklik paketi ile artık Türkiye'de millet iradesinin hakim olacağını, milletin askerden de hukukçulardan da üstün olacağını kaydetti.

Partisinin Bursa Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından Yunuseli Mahallesi Meydanı'nda verilen iftar yemeği sonrası düzenlenen mitingte konuşan Bakan Çelik, 12 Eylül referandumunun milletin ayağındaki prangaları atması açısından hayati önem taşıdığını söyledi. Referandumun siyasi bir seçim olmadığının altını çizen Bakan Faruk Çelik, milletvekili veya belediye başkanı seçimi yapmadıklarını, bazı siyasetçilerin ısrarla referandumu seçim havasına çekmeye çalıştıklarını kaydetti. Bazı partilerin vatandaşın kafasını karıştırmak istediklerini anlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Bu bir seçim değil; ancak bazıları halkımızın kafasını karıştırıyor. Bu Türkiye'yi daha özgür yapacak 26 maddelik bir anayasa değişikliğidir. Bunu bir siyasi parti mücadelesine dökerseniz Türkiye'de herkesin beklediği değişikliğe yazık edersiniz. Anayasa değişikliği milletin önündeki engelleri kaldırıyor. Bu değişiklik 73 milyonun ayağındaki prangaları kaldırmasını, devlete yapışan asalakları, prangaları atmamız için bir fırsat. Havuzda, denizde yüzen bir insanın ayağına ağırlık bağlarsanız, belli bir süre sonra tabiat kanunu gereği aşağıya batar. Devletlere de gereksiz yük yüklerseniz su yüzeyinde kalamaz aşağıya gider. Devleti yüceltmek istiyorsanız referandumda 'evet' deyin."

Anayasa değişikliğinin 73 milyonluk Türkiye'de millet iradesini üstün kılacağını kaydeden Devlet Bakanı Faruk Çelik, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında sivil asker ilişkilerine de değindi. Değişikliklerle millet iradesinin baş tacı edileceğini anlatan Bakan Çelik, "Artık millet askerden de hukukçulardan da üstün olacak. Millet siyasetçilerden de üstün olacak. Millet ne derse o olacak. Bu son derece önemlidir. 'Demokrasi var' diyorsak 'ülkemiz demokrasiyle yöneltiliyor' diyorsak millet iradesinin hakimiyeti son derece önemlidir. Millet iradesini yok sayanlar, arada bir gelip millet iradesini ortadan kaldıranlar milleti 'göbeğini kaşıyan adam' diye tanımlayanlar yıllarca millete ne çektirdiler. Başbakanları astılar, 1980 darbesinde 5 milyon insanı yerinden yurdundan ettiler. 1997 müdahalesiyle ülkedeki sermayeleri böldüler. İlk olarak cumhuriyet tarihinde bu müdahelelere milletin idaresini hiçe sayanlara karşı 27 Nisan 2007 tarihinde 'hayır, millet ne diyorsa o alacak' diyerek bütün dayatmalara karşı çıktık. Bunun pekişmesi için artık millet iradesi hakim olsun, en üstün güç olsun düşüncesiyle bu referandum kabul edilmelidir." şeklinde konuştu.

Anayasa değişikliğinin onaylanmaması halinde arada bir gelip milleti hiçe sayan uygulamaların devam edebileceğini belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, hukuk devleti olabilmek için Ahmet'e Mehmet'e başka hukuk sisteminden adaletli bir hukuk sistemine geçilmesi gerektiğini söyledi.


"MEHMETÇİK ŞEHİT OLUYOR, VATANDAŞ SORUYOR"

Referandumla kurumlararası çatışmaların da son bulup, ülkenin enerjsini iç çatışmalara değil daha önemli alanlarda kullanması gerektiğini dile getiren Bakan Çelik, sağ-sol kavgasının ve kurumlar arası çekişmelerin anayasa değişikliği ile son bulacağını söyledi.

Terörün son bulması için referandumun önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, "Terör konusunda kimin eli kimin cebinde belli değil. BDP 'boykot' çağrısı yaparak adeta terörün bitmesini istemiyor. Televizyondan bunu izliyorsunuz. Mehmetçik sehit oluyor, ithamlar oluyor. Vatandaş da soruyor; ne oluyor diye. Bu sürecin şeffaflaşması için son derece önemlidir. Bundan rahatsız olan kim biliyor musunuz BDP'dir." diye konuştu.
 
cihan



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs