En Sıcak Konular

Anadolu sermayesi güçlü bir 'EVET' diyor

31 Ağustos 2010 09:26 tsi
Referanduma sayılı günler kala oylarını açıklayan sivil toplum örgütleri kervanına Malatya TSO, KASİAD, Konya TB ve Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası da katıldı. İş dünyasının dört örgütü Anayasa değişiklik paketine 'evet' dedi...

Eylül ayında yapılacak referanduma sayılı günler kala iş dünyasında oyunun rengini açıklayanların sayısı artıyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Konya Ticaret Borsası (KTB), Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası ekonomik istikrarın devamı, demokrasi ve hukukun standartlarının yükselmesi için referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladılar.

ERZURUM ESNAF ODASI
Plaketle 'evet' dediler
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası iftar yemeğinde Anayasa değişiklik paketine desteğini ilginç bir yöntemle açıkladı. Oda başkanı Rasim Fırat, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, içerisinde büyük yazılarla 'evet' yazan plaket takdim ederek, oylarının rengini açıkladılar.

MALATYA TSO:
Eski Anayasa 2023 hedefine ulaştırmaz
Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ekonomik kalkınmanın önünün açılması adına referandumda anayasanın değişmesine destek veriyorum" dedi. Çağdaş bir anayasa ile ekonominin önünün açılacağına inandıklarını vurgulayan Erkoç, "Vesayet altındaki bir anayasa ile ülkeyi 2023 hedeflerine ulaştırmanız mümkün değildir. Anayasa'nın vizyonu ile ülkenin ufkunun örtüşmesi lazım. Mevcut anayasa, ülkeyi bu vizyona ve ufka götürecek durumda değildir" dedi. Erkoç, demokrasinin güçlenmesinden yana olduklarını da vurguladı.

KONYA TB:
Anayasa ülkeyi demokratikleştirecek
Konya TB Meclisi de Anayasa değişikliğini tam ittifakla destekleme kararı aldı. KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, yeni anayasa paketi ile Türkiye'nin modern demokratik standartlara bir adım daha yaklaşacağını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Anayasa paketi ile kurumlar, kuvvetler ayrılığı prensibine göre gerçek işlerine yoğunlaşacaktır. Bu durumda devlet işleri daha hızlı ve sağlıklı olarak işleyecektir. Demokrasi ve insan haklarındaki ilerleme temelde Türkiye'nin çıkarları, geleceği, birlikteliği, gücü ve zenginliğine yatırımı olacaktır."

GÜNSİAD:
Hayır oyu çıkarsa hesap sorulamaz
Güneydoğu Sanayici İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Genel Sekreteri Ahmet Öcal, 12 Eylül'de yapılacak referandumda hayır çıkması halinde, bölgede yıllardır yaşanan hukuksuzluğun hesabının sorulamayacağını söyledi. Öcal, "HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısı değişmez ise bu bölgede geçmişte yapılan usulsüzlüklerin hesabı da sorulamayacak. Hukuksuzluklar devam edecek. Bunların canlı örnekleri var. Bu halk Şemdinli'yi daha unutmadı. Böyle birHSYKülkenin her tarafında sıkıntılar oluşturuyor, burada böyle sıkıntılar yapmış. Güneydoğu'da devletin gücünü elinde bulunduranlar, gece hakim ve savcıların lojmanlarına bomba atarak, ertesi gün istedikleri kararları aldırttı. Bu hukuk dışı ve adil olmayan uygulamaların ve gayri meşru çetelerin elde ettiği rantlar, baskı ve zulüm 12 Eylül'de tamamen yıkılacak. Bunlara bu hukuksuzluğun hebası sorulacak" dedi.

KASİAD:
Anayasa iş dünyasının önünü açacak
KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, "Siyasi ve ekonomik krizlerin sık sık yaşanmaması, iş dünyasının önünün açılması, darbecilerin darbe yapmak için kardeşi kardeşe kırdırmaması için 'evet' diyoruz" dedi. Siyasi istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrardan, ekonomik istikrarın olmadığı yerde de sürdürülebilir kalkınmadan bahsetmenin mümkün olamayacağını belirten Hacıkerimoğlu, "İstikrarsızlığın, ekonomik krizlerin acısını özellikle işadamları çekiyor" şeklinde konuştu.

BATMAN
Kürtçe broşür bastırdılar
Sivil Dayanışma Platformu, yeni anayasa paketiyle nelerin kazanıldığını anlatan Kürtçe el broşürü bastırdı. Memur-Sen Batman İl Başkanı Cahit Çekmen, "Günden güne ulusal bazda büyüyen birlikteliklerle üye sayısı 400'lere varan Sivil Dayanışma Platformu, ülkenin geleceğini ilgilendiren ve partiler üstü olan yeni anayasa paketinin kabul edilmesi için Kürtçe broşür bastırdı" diye konuştu.

GAZİANTEP
Antepli mühendislerden destek
Gaziantep Teknik Elemanlar Derneği veTürkiyeTeknik Elemanlar Vakfı Gaziantep Şubesi Başkanı Yunus Emre Akyılmaz referandumda Gaziantep'teki mühendislerin 'evet' diyeceğini açıkladı. 1982 Anayasası'nın Türkiye'nin önünde önemli bir engel olduğunu belirten Akyılmaz, "Bu değişiklik, vesayetten kaynaklı tıkanmışlığa karşı siyaset kanallarının açılmasını sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

K. MARAŞ
'Türkiye adına dönüşüm olacak'
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı Adnan Toprak, referandumun, daha güçlü anayasa değişikliklerinin yapılmasına ışık tutması için 'evet' diyeceklerini söyledi. Toprak, şöyle konuştu: "Değişecek olan 26 anayasa maddesi ülkemiz adına bir dönüşümdür. Aslında yetersiz bir çalışma ama daha güçlü değişikliklerin yapılmasına ışık tutacak." 

sabah



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs