En Sıcak Konular

Türkiye'ye kafa tutan şirket

31 Ağustos 2010 07:18 tsi
Türkiye'ye kafa tutan şirket PKK'ya silahları böyle vermişler...

Blackwater'ı biliyorsunuz. Irak'taki güvenlik şirketlerinin, yani paralı asker şirketlerinin en büyüğü. Sadece Irak'ta değil, dünyanın bir çok bölgesinde özel ordu olarak görev yapıyor, ihaleler alıyor. Afganistan ve Irak'taki katliamlardan insan kaçakçılığına, iç savaş çıkartmaya yönelik suikast ve saldırılarına, CIA ile gizli işkence merkezi işletmeciliğine kadar ne kadar pis iş varsa yapan şirket. Yeni adı Xe..

The New York Times'ın bu şirketle ilgili bir haberi aslında çok ciddi iddialar içeriyor. Yıllardır ABD'den PKK'ya giden silahlar tartışmasına katkı olsun diye dikkatinize sunuyorum. PKK'lıların elinde nasıl ABD silahları olduğunu anlatıyor çünkü.

ABD silah ihraç yasalarını yüzlerce kez ihlal etmekle suçlanan şirketle Dışişleri Bakanlığı anlaşma yapmış. Para cezasıyla işi kapatmışlar. Bu yüzlerce ihlal içinde, gemilerle silah sevkiyatı, Güney Sudan'da terörist eğitimi gibi işler var. Şirket sadece eğitim vermiyormuş, dünyanın bir çok bölgesine silah aktarıyor, askeri teknoloji transfer ediyormuş.

Şirketle ilgili bir de bizi çok yakından ilgilendiren bir iddia var. Irak'a gemilerle gönderilen silahların önce karaborsaya oradan da PKK'nın eline ulaştırıldığı iddiası. Bu, yıllardır böyleydi aslında. Bir trafikti. Ve ne garip ki biliniyordu. Türkiye'de de biliniyordu. PKK'ya ABD yardımı böyle işliyordu.

Türkiye'de kıyametler koparan son büyük PKK saldırılarının aslında çokuluslu organizasyonlar olduğu da biliniyor olmalı. Acaba o saldırılara katılan Blackwater mensupları da var mıydı?

Ne güzel değil mi? ABD terörle pazarlık yapmaz, iş yapmaz! Ama bunu hukuken sorumsuz kıldığı bir güvenlik şirketi üzerinden pekala yapabilir...

İbrahim Karagül / Yeni Şafak



Bu haber 1,881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,129 µs