En Sıcak Konular

Van'daki STK'lar, Hakkâri'de imamın şehit edilmesini kınadı

30 Ağustos 2010 13:13 tsi
Hakkâri Hacı Sait Camii imamı Aziz Tan'ın geçtiğimiz hafta sabah namazına giderken terör örgütü tarafından şehit edilmesine yönelik tepkiler sürüyor. Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Açıklamayı okuyan Mazlum Der Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Değer, "Sabah namazını kıldırmak üzere evden çıktıktan sonra hain bir şekilde işlenen bu cinayetin derhal aydınlatılması ve faillerinin bulunmasını bekliyoruz. Hakkâri Valisi Muammer Türker, öldürülen imamın, bir kısım insanlar tarafından tehdit edildiğine dair ellerinde belge bulunduğunu ifade etmiştir. Öyleyse devlet ya failleri açıklasın, ya da tehdit edilmesine rağmen tedbir alınmamasının nedeni konusunda kamuoyunu tatmin edici cevaplar versin." dedi.

Cinayetin PKK tarafından işlenmesinin kesinleşmesi halinde sivil toplum örgütlerinin feveran etmesi gerektiğini vurgulayan Değer, çatışmazlık sürecinde böyle hadisenin gerçekleşmesinin manidar olduğunu kaydetti.

Değer, şöyle devam etti: "Bu cinayeti kim işlemişse bilsin ki bu halkın, 80 öncesine dönmeye niyeti olmadığı gibi, yaşadığımız bölgenin bir zamanların Beyrut ve şimdiki Irak'a döndürülmek istenmesine de rızası olmayacaktır. İmam Aziz Tan'ı da rahmetle anıyor ve katliamı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Ramazan ayının bereketiyle Kürt Sorununun çözümünde oluşan bu barış havasının sürdürülmesi ve yıllardır yaşadığımız bölgede, karanlık ve iğrenç senaryolara mahkûm kılındığımız bu gibi faili meçhullerin tekrar yaşanmaması için tüm taraflara çağrımızı yineliyor, biz sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda üzerine düşeni yapmaktan geri durmayacağının sözünü veriyoruz."
 
cihan

 

 

 



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,459 µs