En Sıcak Konular

Jandarma komutanı alevlerin arasından kurtarıldı

30 Ağustos 2010 11:37 tsi
HATAY’ın Amanos Dağları eteklerinde bulunan Fırnız Yaylası’nda arama tarama çalışması yapan güvenlik güçlerine teröristlerin açtığı ateş sonucu çıkan yangında 15 hektar alan yanarken, gece alevlerin arasında kalan Hatay İl Jandarma Komutanı Al

Merkeze bağlı Serinyol Beldesi üzerinde bulunan Amanos Dağları’ndaki Fırnız Yaylası’nda aracı bozulan bir vatandaş, dün sabah teröristler tarafından rehin alınarak alıkonuldu. Daha sonra serbest bırakılan ve adı açıklanmayan vatandaş, akşam saatlerinde kente dönerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Bu olay üzerine bölgede saat 18.30'da operasyon başlatan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fırnız Yaylası kırsalında teröristlerle karşılaştı. Çıkan çatışmada 1 teröristin vurulduğu tesbit belirtilirken, diğerleri de ormanı ateşe vererek kaçmaya çalıştı.

Yangının büyümesi ile birlikte bölgeden kaçan teröristlerin yakalanması için Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı tüm birliklerden takviye kuvvet istenerek, bölgedeki operasyon genişletildi. Teröristlerin çıkardığı yangın kısa sürede tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Saat 21.00 sıralarında bölgeye yakın bir yerde konuşlanan Hatay İl Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, askerlerin bölgedeki terör tehdidi nedeniyle yaptıkları uyarı sonucunda yangına müdahale edemedi. İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak’ın bizzat yönettiği operasyon kapsamında, bölgenin güvenliğinin sağlanmasının ardından yaylada konuşlanan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri saat 22.00 sıralarında yangına müdahale etmeye başladı.

ALBAY VE GAZETECİLER ALEVLERİN ARASINDA KALDI

Olay yerine giden Albay Çolak ve DHA Hatay muhabiri Mehmet Ezer’in de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler, rüzgarın aniden yön değiştirmesiyle bir anda alevlerin ortasında kaldı. Albay Çolak, alevlerin arasına giren zırhlı Kobra askeri araçla güçlükle kurtarıldı. Gazeteciler de alevlerin ortasında oluşturulan güvenli bir bölgede yaklaşık 4 saat mahsur kaldı. Çıkış yollarındaki yangının kontrol altına alınmasının ardından gazeteciler bölgeden çıkartıldı.

4 ayrı bölgede yaklaşık 11 saattir devam eden ve 40 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın söndürme çalışmalarına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Hatay’ın ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri de destek verdi. 30 arazöz, 60 kişilik yer ekibi ve 7 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonucunda yangın bugün sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Yangında, söndürme ekibinde bulunan bazı işçiler ise zehirlenme tehlikesi geçirerek olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri yaklaşık 15 hektarlık alanın yandığını bildirildi.

Amanos eteklerindeki ilçelerde bir askeri kışlaya saldırı düzenleyip 6 askeri; bir polis aracını tarayıp 4 polisi; lojmana açılan ateş ile bir subay eşini şehit eden teröristler, bu dağlık arazide barınmaya çalışıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 4 polisin cenaze töreninde bölgedeki yetkilelere seslenerek, “Bu dağları temizleyin” demişti.



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,433 µs