En Sıcak Konular

Şehitlere gittiler

30 Ağustos 2010 11:27 tsi
Şehitlere gittiler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Kuvvet Komutanları ile bazı generaller, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla dün Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Orgeneral Koşaner ile beraberindekiler, Devlet Mezarlığı’nda milli mücadelede görev almış komutanların isimlerinin yazılı olduğu “Anısal Duvar”a çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. Orgeneral Koşaner, Devlet Mezarlığı Şeref Defteri’ne şunları yazdı: “Ebediyete intikal etmiş değerli devlet büyüklerimiz, İstiklal Savaşı’nın kahraman komutanları ve aziz şehitlerimiz, ulusumuzun hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya göstererek vatan uğruna giriştiğimiz sayısız mücadeleler, eşsiz fedakarlıklar ve kahramanlıklarla bugünlere getirerek bize emanet ettiğiniz Türkiye Cumhuriyeti, sizlerden aldığımız güç ve ilhamla sonsuza kadar var olmaya devam edecektir. Bıraktığınız bu kutsal emanetin korunması ve ilelebet yaşatılması için TSK’nın her türlü tehdide karşı kararlı mücadelesini geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir azimle, inançla sürdüreceğinden emin olunuz. Huzur içinde yatın, ruhlarınız şad olsun.”

Karanfil bıraktılar  

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile beraberindeki komutan ve generaller milli mücadelede görev almış komutanların kabirlerine de karanfil bıraktı.

Büyük  Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 88’inci yıldönümünde Zafer Haftası kutlamaları sürerken, bu zaferlere sahne olan Afyonkarahisar’da dolunay, Ata’yla aynı karede buluştu.

Dolunay önceki gece zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği Kocatepe’deki silüeti ile ay yıldızlı bayrakların arasından yükselmeye başladı. Ata’nın Büyük Taarruz Şehitliği’ndeki heykelinin önünde, onu aydınlatırcasına yükselen dolunayla, şehitlikte dalgalanan al bayrakların görüntüsü, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs