En Sıcak Konular

Partisi arkasında durmuyor

30 Ağustos 2010 08:35 tsi
Partisi arkasında durmuyor  
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mesafeli durduğu konularda birbiri ardına iddialı çıkışlarda bulundu. Ancak gelen tepkiler üzerine hep geri adım attı...

Son olarak BDP dışındaki hiçbir partinin sıcak bakmadığı genel af konusunu gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu, başörtüsü sorununun çözümü, Onur Öymen'i istifaya çağırması konularında da 24 saat geçmeden tavır değiştirmişti.
 
Bugüne kadar temel sorunların çözümüne mesafeli durmasıyla eleştirilen CHP'ye yenilik getirmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin hassas sorunları konusunda birbiri ardına iddialı çıkışlar yapıyor. Ancak gelen tepkiler üzerine daha 24 saat geçmeden geri adım atıyor. Kılıçdaroğlu, son olarak memleketinde 'hayır' oyları karşısında vaat ettiği 'genel af' ile gündeme oturdu. BDP dışındaki hiçbir partinin sıcak bakmadığı genel af konusu, 'terör örgütü PKK'nın tüm kadrolarının affedilmesi' olarak kabul ediliyor. Tunceli'de, "Hayır deyin, toplumsal mutabakatla, kardeşçe, doğudan batıya, güneyden kuzeye, herkese, özgürce genel affın yolu açılsın." diyen CHP lideri, bu sözleri üzerine CHP Genel Sekreteri Önder Sav başta olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerinin tepkisini çekti. Perşembe günü yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı'nda ele alınan bu sözler için, toplantı sonrasında 'yanlış anlaşıldı' açıklaması yapıldı. Kılıçdaroğlu da, "Af, terörün tamamen gündemden kalkmasından sonra gündeme gelebilir." diyerek, konunun gündemlerinde olmadığını ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, geçen yıl da yerel seçimler öncesinde Batman'da, "Toplumsal barışın bir parçası olacaksa genel affa 'evet' deriz." demiş, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tepkisi üzerine sözlerini düzeltmek zorunda kalmıştı.

Türkiye'nin bir başka hassas konusu olan başörtüsü sorunu da Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çelişkili açıklamalarla gündeme getirildi. Kılıçdaroğlu, Radikal Gazetesi'ne verdiği röportajda "Türbanlı kızlar üniversiteye gidebilecekler mi?" sorusuna "Herkesin okumasına olanak sağlayacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Biz bu sorunu çözeceğiz." cevabını vermişti. Ancak CHP lideri, bu cevap üzerine gazetenin attığı, "Kızlar üniversiteye türbanla gidecek" manşetini yalanladı. Kılıçdaroğlu, sözlerinin gazetede yayınlanması üzerine, "Bu konuda Danıştay'ın, Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkememizin yerleşmiş kararları bulunmaktadır." açıklaması yaptı.

Onur ÖYMEN'İ TUNCELİ'DE İSTİFAYA DAVET ETTİ, ANKARA'DA KORUDU

Kılıçdaroğlu, benzer bir çelişkiyi geçen yıl Dersim isyanının kanlı şekilde bastırılmasını savunan dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e yönelik ifadelerinde ortaya koydu. Memleketi Tunceli'de, "Onur Öymen gereğini yapmak zorundadır. Gereğini yaptığı zaman CHP'yi, CHP'li milletvekillerini, CHP'lileri rahatlatmış olacaktır." diyerek istifa çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, Ankara'ya döndüğünde, "O iş artık bitti. Bizim misyonumuz partiyi zayıflatmak değil, güçlendirmektir." diyerek ağız değiştirdi.

Kılıçdaroğlu, bir başka fikir değişikliğini cumhurbaşkanı adaylığı konusunda yaşadı. CHP liderliğine yeni seçildiği günlerde bir sonraki seçimlerde Köşk için kimi aday göstereceklerine yönelik soruya, "Keşke Sayın Baykal Köşk'e çıksa. Eğer o gün şartlarımız uygun olursa ve kendisi kabul ederse Köşk adayımız olur. Deniz Bey'in cumhurbaşkanı olması, Türkiye'nin çıkarlarını çok daha net, çok daha somut, topluma ve dünyaya duyurması demektir." şeklinde cevap vermişti. Önceki gün Kayseri'de aynı içerikli soruyu cevaplarken ise Baykal'dan hiç bahsetmedi. Aksine, "Çankaya adayımız aile yaşantısı ile örnek biri olacak." diyerek, kaset iddialarıyla gündeme gelen Baykal'ı adaylık için düşünmedikleri mesajını verdi.

zaman



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs