En Sıcak Konular

Teröristler kaçarken yangın çıkardı

30 Ağustos 2010 08:06 tsi
Hatay'da güvenlik güçlerinden kaçmak isteyen teröristler yangın çıkardı. Fırnız Yaylası'nda çıkan yangın söndürülmeye çalışılırken, Yangın bölgesine giden Alay Komutanı Çolak ve bazı gazeteciler alevler arasında kaldı.

Edinilen bilgiye göre Antakya merkeze bağlı Serinyol Beldesi'ndeki Fırnız Yaylası'nda aracı bozulan bir vatandaş, teröristler tarafından rehin alınarak alıkonuldu. Daha sonra serbest bırakılan vatandaş akşam saatlerinde şehre dönerek durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Yaşanan bu olay üzerine bölgede saat 18.30 sıralarında operasyon başlatan İl Jandarma ekipleri, Fırnız Yaylası kırsalında teröristlerle sıcak temas sağladı.

Yaşanan çatışmada 1 teröristin vurulduğu bunun üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlerin yangın çıkardığı öğrenildi. Yangının büyümesi ile birlikte bölgeden kaçmayı başaran teröristlerin yakalanması için Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı tüm birliklerden takviye kuvvet istenerek bölgedeki operasyon genişletildi.

Fırnız Yaylası'nda teröristlerin çıkardığı yangın kısa sürede tüm bölgeyi etkisi altına aldı. Akşam saat 21.00 sıralarında bölgeye yakın bir yerde konuşlanan Hatay İl Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler askerlerin bölgedeki terör tehdidi nedeniyle yaptıkları uyarı sonucunda yangına müdahale edemedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vedat Çolak'ın bizzat yönettiği operasyon kapsamında bölgenin güvenliğinin sağlanmasının ardından yaylada konuşlanan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri saat 22 sularında yangına müdahale etmeye başladı.

Yangın bölgesine giden Alay Komutanı Çolak ve bölgede yangını görüntülemek üzere bulunan bazı basın mensupları alevlerin ortasında kaldı. Albay Vedat Çolak güçlükle alevlerin dışına çıkmayı başarırken basın mensupları alevlerin ortasında yer alan güvenli bir bölgede yaklaşık 4 saat mahsur kaldı. Çıkış yollarındaki yangının kontrol alınmasının ardından gazeteciler bölgeden ayrıldı.

4 ayrı bölgede yaklaşık 11 saattir devam eden ve 40 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangın söndürme çalışmalarına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Hatay'ın ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri destek verdi.

30 arazöz, 60 kişilik yer ekibi ve 7 iş makinesiyle yapılan çalışmalar sonucunda 2 bölgede yangın kontrol altına alınırken diğer 2 bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangının büyümesini engellemek için ağaç kesimi yapan yer ekibinden bir kişi testerenin kayması sonucu ayağından hafif şekilde yaralanırken yine yer ekibinden 3 kişi aşırı duman nedeniyle fenalaştı. İşçilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi.

cihan



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,709 µs