En Sıcak Konular

'Gör bakayım Yüce Divan'a nasıl gideceksin'

29 Ağustos 2010 19:16 tsi
Devlet Bahçeli, partisinin bugün Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. AK Parti'nin 8 yıllık iktidarında sorunların çözülmediğini, işsizliğin tırmandığını, tarımın çöktüğünü, esnafın zayıf düştüğü görüşünü sav

Bahçeli, AK Parti iktidarı döneminde yandaşların zengin, yandaş medya ve mutlu azınlık yaratıldığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan referandumda alacağı 'evet' oylarıyla padişahlığını, hanedanlığını sürdürmeye çalışıyor" diye konuştu.

Referandumda oy verirken herkesin iyi düşünmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, herkesin sandığa giderek yüksek bir katılım sağlanmasını istedi. Türkiye'de her partinin 1982 Anayasası'nın değiştirilmesini, sivil bir anaya yazılmasında hemfikir olduğunu belirten Bahçeli, AK Parti'nin ise uzlaşmaya yanaşmayıp kendi anayasasını dayatmaya kalkıştığını ileri sürdü.

Bugün milletin önüne sunulan anayasanın 'Recep Tayyip Erdoğan anayasayı', 'AKP anayasası' olduğunu söyleyen Bahçeli, bunun nedenini de Erdoğan'ın 'gizli gündemi' olmasına bağladı. Bahçeli, esnaf kredi faizlerini indirmekle, mitinglerde 'Ayşe bacı, Fatma bacı' demekle Erdoğan'ın bu gizli gündeminin üzerini örtme çabasında olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın gizli gündemindeki birinci konunun,'Açılım' adı altında başlatılan PKK'nın siyasallaşması süreci, ikinci konunun da Yüce Divan'da hesap vermekten kaçmak olduğunu belirten Bahçeli, şunları söyledi:

"Ama Milliyetçi Hareket Partililer olarak bu gizli gündem ne olabilir dediğimizde, Başbakan'ın konuşmalarında, televizyonlardaki besleme yandaşlarının sözlerinden gizli gündemi anlaşılıyor. Polis Akademisi'nde bir araya gelerek başlatılan PKK açılımını devam ettirmek, gelecekte PKK'nın taleplerine cevap verecek bir anayasa değişikliğinin zeminini hazırlayabilmek için bugünkü değişikliği bir adım olarak görüyor. Sayın Başbakan, açılımın ne olduğun anlatmıyorsun, anayasa değişikliğinde gizli gündemini saklıyorsun. Anayasa Mahkemesi'ni AKP'lileştirip HSYK'yı yandaşlarla doldurma niyetinde olduğunu niye söylemiyorsun?"

Devlet Bahçeli, "Yüce Divan'a gitmesi mukadder" dediği Başbakan Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapılarını değiştirerek bunu önlemeye çalıştığını belirterek, "Bu gizli tuzaklara düşelim mi düşmeyelim mi? 12 Eylül'de vereceğiniz oy bunu gösterecek" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın korkuya kapıldığını, geceleri uykusuz ve sinirli geçirdiğini kaydeden Bahçeli, "Ne konuştuğunu bilmiyor. Oruçlu bir insanın ağzından çıkmayacak hakaret, yalan, iftiraları yapıyor. Yıllardır yapıyorsan da Ramazan ayında bari bunu yapma" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın referandum öncesi Milliyetçi Hareket Partisi'nin tabanına seslenmesine ve ülkücülere yönelmesine sert tepki gösterin Bahçeli, "MHP'liler temiz insanlardır. Önce ülkem der. Bu insanların temiz yüreklerini istismar ederek ülkücü camia üzerinde oynanmadık Oyun bırakmıyor" dedi. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkücü hareketin mensuplarına kafatasçı- ırkçı diyeceksin. Bunlar kanla besleniyor, eli kanlı katiler, faşistler diyeceksin. Şimdi sıkıştın kurtuluşu arıyorsun bir moda tabir çıkarıp 'ülkücü kardeşlerim' diyeceksin. İnsan kardeşine olmadık hakaretleri yapar mı?"

Bir cemaatin gazete ve televizyonlarına 'eski ülkücü' adı altında kişilerin çıkarıldığını belirten Bahçeli, "Bazı insanları çıkarıp 'eski ülkücü' diyorlar. 30 yıldır varlıklarından habersiz olduğumuz insanlar evet bülbülü kesilmiş. Şimdi kalkmış şehitlerimizi istismar ediyorlar" dedi.

Konuşmasının son bölümünde, Başbakan Erdoğan'ın hesap vermekten kurtulamayacağını belirterek, "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü diyor. Bugün Başbakan AKP'li, Cumhurbaşkanı AKP'li, Meclis Başkanı AKP'li. Yandaş zenginler, yandaş medyan var. Sen kendi üstün gruplarını, yandaşlarını koruma altına almaya çalışıyorsun. Bu yalanlara MHP olarak katlanmamız mümkün değildir. Gör bakayım Yüce Divan'a nasıl gideceksin" dedi.

Konuşmasının son bölümünde MHP'nin referandumda 'hayır' oyu vereceğini söyleyip, Tokatlılar'ın da 'hayır' oyu vermesini isteyen Bahçeli, "Öyle bir tokat atın ki feriştahını şaşırsın, tepesi üstü yıkılsın. Yerine geleceğin Türkiyesi'ni oluşturacak bir siyasi iktidarı kuralım" dedi.

milliyet



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs