En Sıcak Konular

Erdoğan'dan Bahçeli'ye ağır sözler

29 Ağustos 2010 19:00 tsi
Başbakan Erdoğan genel af önerisi ve hükümetin Öcalan'la görüştüğü iddialarına çok sert yantılar verdi.

Başbakan Erdoğan referanduma evet çağrısı için Ankara’da yaptığı mitingde CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli’yi yerden yere vurdu.

Kılıçdaroğlu’nu batıda başka doğuda başka konuşmakla suçlayan Erdoğan genel af önerisine sert tepki gösterdi. “Sizlerin bir yakını öldürülse yöneticiler olarak af verme kararı bizim mi?” diye soran Erdoğan, “Ak Parti grubu aftan gıdım vermez gıdım. Bu af önerisi rüşvet teklifidir. Siz rüşvet vermeye alışmışsınız, biz rüşvet vermeyiz” dedi.

Erdoğan en sert eleştirileri ise Öcalan’la görüştüğü iddialarını ortaya atan MHP lideri Bahçeli’ye gönderdi. “İmzayı çaktınız Öcalan’ı idamdan siz kurtardınız” diye seslenen Erdoğan, Eğer dürüstsen, mertsen o zaman ben kiminle görüşme yaptım kime söz verdim, çık açıkla. Açıklamazsan namertsin” diye çıkıştı.

Ne kendisinin ne de arkadaşlarının böyle bir görüşme pazarlık içinde olmadığını anlatan Erdoğan, "Böyle bir şey olsa partimde bir saniye yaşatmam” diye rest çekti.

Anayasa Mahkemesi ve HSYK’daki değişikliklerin önemini anlatan Erdoğan daha önceki konuşmalarında olduğu gibi eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’a yüklendi. Erdoğan, “Dedelerden talimat alarak atama yapma dönemi bitiyor” dedi.

İLGİNÇ EVET-HAYIR KRİZİ

Başbakan Erdoğan referandum sürecinde en görkemli mitinglerinden birini Ankara Sincan’da yaptı. Konuşmasına da bundan duyduğu memnuniyeti anlatarak başlayan Erdoğan ilginç bir evet-hayır krizi yaşadı. CHP’nin türban değişikliğiyle ilgili vaadini anlatan Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, “İnanmıyorsunuz değil mi?” diye sordu. Vatandaşlar “Hayır” yanıtı verdi. Yanlışlığı fark eden Erdoğan, “Karıştırdınız” diyerek soruyu tekrarladı. Bu kez “Evet” yanıtını aldı.

ÜÇÜNÜ AYAKLAR ALTINA ALDIK

Konuşmasının ilk bölümünü ekonomi, dış politika alanlarındaki olumlu gelişmelere ayıran Erdoğan, Türkiye’nin gündemi belirlenen bir ülkeden gündem belirleyen bir ülkeye dönüştüğünü söyledi. İktidara geldiklerinde yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluğun kalkacağı sözünü verdiklerini hatırlatan Erdoğan şimdi bunların üçünü de ayaklarının altına aldıklarını söyledi.

DEDELERDEN TALİMAT DÖNEMİ BİTİYOR

Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünü de HSYK ve Anayasa Mahkemesi’ndeki değişikliklere ayırdı. Tek tek değişikliklerin ne getireceğini anlatan Erdoğan, “Bu paket özgürlükler paketi. Dedelerden talimat alarak atama yapma dönemi bitiyor” diyerek Oktay'a göndermede bulundu.

ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN MECMUA

Yargıyla ilgili değişiklikler ile Yüce Divan’ın ilişkilendirilmesini de eleştiren Erdoğan Konya’da yaşadığı kendisini duygulandıran bir olayı anlattı. Yaşlı bir teyzenin üzerinde Menderes’in idama götürüldüğü resmin bulunduğu 50 yıllık Hayat dergisini Türk bayrağına sarılı bir şekilde kendisine verdiğini aktaran Erdoğan şöyle devam etti:
"50 yıl geriye gittim, o anı hatırladım. Menderes'in suçu neydi? Bu ülkeye hizmet. İdam kararını verirken ne demişti hakim. ‘Beni getiren irade böyle istediği için bu kararı verdim.’ Neydi onu oraya getiren irade. Darbeydi. Biz işte 12 Eylül 2010'da bunun hesabını soruyoruz.”

TUNCELİ'DE BAŞKA VAN'DA BAŞKA KONUŞUYOR

Muhalefet liderlerine çatan Erdoğan’ın sözlerinden ilk nasibini alan Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu’nun "Başörtüsü sorununu ben çözerim" sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Sende dürüstlük olsa bu eğitim inanç özgürlüğüdür deyip Anayasa Mahkemesine götürülürken buna imza koyamam derdin. Van'da başka Tunceli'de başka konuşuyorsun. Siyasette böyle olmaz. Batıda ne konuşuyorsan doğuda da aynısını konuş. İlkeli, dürüst insan demek budur” diye eleştirdi.

GENEL AFFA GIDIM İZİN VERMEYİZ

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun genel af önerisine yönelik tepkisini Sincan’da da sürdürdü. Erdoğan, “Genel affa biz yöneticilerin hakkı var mı? Herhangi birimizin babası evladı öldürülse devlet iznimiz olmadan affetse buna evet der misiniz. Yüzde 60-64 oy çokluğuna sahip AK Parti grubu genel af talebine öyle gıdım izin vermez. Sayın Kılıçdaroğlu yanlış adım attın. Oy toplarım diye rüşvet teklif ettin. Siz rüşvet vermeye alışmışsınız” dedi.

AÇIKLAMAZSAN NAMERTSİN

Erdoğan’ın çok sert çıktığı liderlerden biri de Bahçeli oldu. Bahçeli’nin Öcalan’la görüştüğü iddialarına, “Sen Öcalan'ı idamdan kurtaran üç taneden birisin. İmzaları çaktınız Öcalan’ı kurtardınız” diye tepki gösteren Erdoğan şöyle devam etti:
“Bahçeli mertsen kiminle görüştüm, ne sözü verdim. İddia sahibi iddiasını ispatlamak zorunda. Çık bunu açıkla. Bunu sallama. Açıklamazsan namertsin. Bu kadar açık söylüyorum. Bizim kitabımızda aldatmak yok. Dürüstsen samimi isen çık bunu açıkla. Arkadaşlarımın içinde böyle bir pazarlık yapan varsa, ki böyle bir şey olamaz, partimde bir saniye yaşatmam. Söz namludan çıkan kurşun gibidir. Ana muhalefet, muhalefet liderleri bu kadar sorumsuz konuşamaz.”

internethaber



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs