En Sıcak Konular

Çiçek: '12 Eylül'de servis yolu açılacak'

29 Ağustos 2010 18:06 tsi
Çiçek, " Biliyoruz ki bu düzenlemeler yeterli değil ama demokrasinin önünde bir kaya var, demokrasinin önüne bir çığ düşmüş. Bunu ortadan kaldırmak için 12 Eylül'de yapılacak oylama bir servis yolu açacaktır." dedi.

Anayasadaki düzenlemelerin birçoğunu meslek örgütlerinin talep ettiğini anlatan Çiçek, " Biliyoruz ki bu düzenlemeler yeterli değil ama demokrasinin önünde bir kaya var, demokrasinin önüne bir çığ düşmüş. Bunu ortadan kaldırmak için 12 Eylül'de yapılacak oylama bir servis yolu açacaktır." dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı işletmelerde Öz Orman İş Sendikası ve TÜHİS arasında 2. dönem toplu iş sözleşmesi imza töreni yapıldı. Törene, çok sayıda orman işçisi de katıldı. Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, imzalanacak toplu sözleşmenin orman işçileri için bir bayram olduğunu belirterek, "Her toplu sözleşmenin bir bayram olduğunu bilenlerdenim. İnşallah 12 Eylül'de de Ramazan bayramını ve demokrasi bayramını bu coşkuyla kutlarız." dedi.

Demokrasinin hak ve özgürlük anlamına geldiğini kaydeden Çiçek, "Ne kadar demokrasi varsa o kadar hak ve özgülük var, hukuk var. Bu ikisi birbirine bağlı. Sendikacı olup, aydın olup, siyasetçi olup halen bu bağlantıyı kuramayanlar var." diye konuştu. Türkiye'nin bugün için en önemli meselesinin daha fazla demokrasi, hak ve özgürlükler olduğunu kaydeden Çiçek, şöyle devam etti: "Çünkü Türkiye'de halen önemli miktarda demokrasi açığı var. Bu açığı kapatarak insanımızın çağdaş demokrasilerdeki hak ve özgürlüklere sahip olması için önemli bir düzenleme yapıyoruz. Bunlar 12 Eylül'de vatandaşın Oyuna sunulacak. Bu düzenlemelerin önemli bir kısmını meslek örgütleri kendileri talep etti. Biliyoruz ki bu düzenlemeler yeterli değil ama demokrasinin önünde bir kaya var, demokrasinin önüne bir çığ düşmüş. Bunu ortadan kaldırmak için 12 Eylül'de yapılacak oylama bir servis yolu açacaktır."

Anayasa değişiklik paketinin içinde sendika ve meslek örgütlerinin taleplerinin de bulunduğuna dikkat çeken Çiçek, "Bütün bunları, Anayasa değişikliğine konu yapacaksınız, deyip şimdi de 'ben bu işte yoğum' demek, samimiyeti sorgulayacak bir tavırdır." dedi. Demokrasilerde samimiyetin sorgulandığını, bunun kimse tarafından başka türlü anlaşılmaması gerektiğini söyleyen Çiçek, "Onun için 12 Eylül önemli bir tarih. Türkiye bir demokrasi sınavından geçiyor. İnşallah yeni bir döneme başlangıç yapacağız. Son kararı millet verecektir." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,517 µs