'U' dönüşü | " /> 'U' dönüşü | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan beklenen 'U' dönüşü

29 Ağustos 2010 11:38 tsi
Kılıçdaroğlu'ndan beklenen 'U' dönüşü 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de ikinci defa gündeme getirdiği 'genel af' konusunda eleştiri bombardımanına tutulunca yine geri adım attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de ikinci defa gündeme getirdiği 'genel af' konusunda eleştiri bombardımanına tutulunca yine geri adım attı. Kılıçdaroğlu, 'genel af' konusunun ancak toplum isterse geçerli olacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci kez gündeme getirdiği 'genel af'tan yine çark etti. Geçtiğimiz günlerde Tunceli'de 'hayır deyin genel affın yolu açılsın' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, başta partisi olmak üzere hemen her kesimden tepki almıştı. Kılıçdaroğlu, tepkiler üzerine dün yaptığı açıklamada genel affı birçok şarta bağlayarak kendini yalanladı. Kayseri mitingine giderken gazetecelerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, af ile teröristbaşı Abdullah Öcalan'a af yolu açılmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, 'Abdullah Öcalan'ın affıyla ilgili zaten yasada bir hüküm var. Terör suçlarından müebbet hapse mahkum olanlar af yasaları çıksa bile ömür boyu hapiste kalırlar diye bir hüküm var' diye konuştu.


SADECE 'HAYIR' YETMİYORMUŞ

Kılıçdaroğlu genel af şartlarını da şöyle açıkladı: 'Genel af tartışılabilir, görüşülebilir' derken biz normalde barışın, huzurun egemen olduğu, çatışmanın olmadığı, PKK'nın koşulsuz silah bıraktığı, toplum 'Artık yeter, bu ülkede devlet kin tutmaz, barış sağlandı, terör bitti, huzur içindeyiz, herkes ekmeğini alın teriyle kazandı, evine götürdü, artık bir genel affı düşünebiliriz' diye düşünürlerse biz de CHP olarak buna katkı vermeye hazırız diye açıklama yaptık.' Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz mart ayında da af konusunu gündeme getirmiş, partisinden gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.


AK Parti'yi suçlamıştı

Kılıçdaroğlu, konuşmasında CHP'nin bir çelişkisini de ortaya koydu. Konuşmasında CHP'nin Öcalan'a af getirmek gibi bir düşüncesinin olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bugüne kadar böyle bir düşünceyi hiç seslendirmedik. Ama AKP daha önce parlamentoya getirdiği bir yasa tasarısında terör örgütü liderlerine af getiren bir madde koymuştu. Biz ona şiddetle itiraz ettik. Dolayısıyla bizi suçlamak yerine bizi anlamalarını istiyoruz. Ama bizi anlamak istemiyorlar. Halka, her gittikleri yerde bilgi kirliliği yaratarak bizi suçluyorlar" Hatırlanacağı gibi CHP ve MHP 'Taş atan çocuklar yasası' olarak bilinen kanunun Meclis'teki görüşmelerinde AK Parti'yi Öcalan'a af getirmekle suçlamıştı.

yenişafak



Bu haber 836 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs