şok iddia | " /> şok iddia | "/>

En Sıcak Konular

Fidel Castro'dan şok iddia

29 Ağustos 2010 10:02 tsi
Fidel Castro'dan şok iddia 

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro, uzun süren sessizliğini bozdu ve şok bir iddia ortaya attı: "Usame bin Ladin'i CIA satın aldı, ABD'nin gizli belgelerini ifşa eden Wikileaks de bizzat bin Ladin'in kurduğu bir site"

ABD karşıtı sert açıklamalarına alışık olduğumuz eski Küba lideri Fidel Castro bu kez kesin konuştu. Litvanyalı ünlü bir komplo teorisyeni olan Daniel Estulin'i ziyaretinde çarpıcı açıklamalarda bulunan Castro, 11 Eylül saldırılarını düzenlediği varsayılan El Kaide örgütünün lideri Usame bin Ladin'in aslında CIA ajanı olduğunu ve son dönemde ABD istihbaratına ait gizli belgeleri ifşa ederek tartışma konusu olan Wikileaks sitesinin de bizzat bin Ladin tarafından kurulduğunu söyledi. Castro, iddiasına gerekçe olarak da yine Wikileaks'de yayınlanan belgeleri gösterdi.

"WiKiLEAKS BELGELERi BUNUN KANITI"

CIA'in Usame'yi 'satın aldığını' iddia eden Castro, eski ABD Başkanı George W. Bush'un korku ortamına ihtiyaç duyduğu her dönemde bin Ladin'in derhal devreye girerek tehditler savurduğunu anımsattı. "Bush hiçbir zaman bin Ladin'in desteğinden mahrum kalmadı. O başkalarının adamıydı" diyen Castro "Bush ne zaman dünyayı korkutmak istese o (Usame) ortaya çıkıyor ve yapacaklarına dair bir hikaye uydurarak insanları korkutuyordu" şeklinde konuştu. Binlerce gizli ABD belgesinin Wikileaks'de yayınlanması Usame'nin gerçekte kimin için çalıştığının bir kanıtı olduğunu söyleyen Castro, "Belgeler kanıtlıyor ama tam olarak bunun nasıl olduğunu göstermiyor" iddiasını dile getirdi. Sağlık sorunları nedeniyle uzun süre ortalıkta görünmeyen Küba lideri, dünyanın bir nükleer savaşın kıyısında olduğu uyarısında da bulundu.

ABD'ye Taliban şoku

Afganistan'ın Pakistan sınırı yakınındaki Host vilayetinde bulunan 2 Amerikan üssüne Taliban üyelerince düzenlenen saldırıda 24 Taliban üyesi öldürüldü. Taliban'a karşı Amerikan askerleriyle birlikte çatışmaya giren Afgan polisinin kayıp vermediği kaydedildi. Host vilayeti polis Şefi Abdülhekim İshakzai, ağır makinalı tüfekler, RPG'ler ve ağır silahlarla üslere saldırı düzenleyen 50 Taliban üyesinin, geri püskürtüldükten sonra yakındaki devlet binalarıyla vilayet polisi merkezine yöneldiğini, ancak polis güçlerinin açtığı ateş sonucu geri çekilmek zorunda kaldığını belirtti.

yenişafak



Bu haber 1,182 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs