En Sıcak Konular

'Mitingin arkasında CHP örgütü var'

0 0 0000 00:00 tsi
'Mitingin arkasında CHP örgütü var' AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, 14 Nisan'da yapılması hedeflenen Cumhuriyet mitingiyle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilişkisini gizlemeye çalıştığını iddia etti.     

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, CHP’nin 14 Nisan mitingi ile ilişkisini gizlediğini ama kapalı kapılar ardında, örtülü yollardan söz konusu mitingi organize ettiğini öne sürerek, "Miting başarılı geçerse CHP sahiplenecek, ama başarısız olursa o zaman fatura CHP’ye kesilmeyecektir. Buradan CHP’ye çağrı yapıyorum; hiç olmazsa DSP gibi açıkça çıkın ve kendi mitinginizi sahiplenin" dedi.

"CHP’ye Çağrı" başlıklı yazılı açıklama yapan Kapusuz, bir ülkede demokrasinin yerleşmesinin en önemli kriterinin, halkın iradesine gösterilen saygı olduğunu ifade ederek, bunun göstergesinin de halkın yaptığı tercihleri kabul etmekten geçtiğini vurguladı.

Kapusuz, son genel seçimlerde halkın oylarıyla oluşan parlamentonun, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlattı.
Ana muhalefet partisinin, bizzat içinde yer aldığı bu parlamentonun yapacağı seçimi hazmedemediğini savunan Kapusuz, CHP’nin cumhurbaşkanı seçimini yönlendirmeye; hatta engelleme yoluna gittiğini söyledi.

Bu engellemelere halkın yabancı olmadığını belirten Kapusuz, şunları kaydetti:
"Geçmişte de örnekleri sıkça yaşanan parlamentoyu kuşatma gayretlerini, CHP’nin örtülü ya da açık şekilde sürdürdüğünü görüyoruz.

Ana muhalefet partisi, bu amaçla 14 Nisan 2007’de Ankara’da bir miting tertiplenmektedir. Amaç, cumhurbaşkanlığı seçimini maniple etmek için sokağı da yanına alarak, TBMM’nin iradesine ipotek koymaya çalışmaktır. Bu mitinge sanatçılar, üniversite rektörleri, üniversite öğrencileri ve çeşitli sivil toplum örgütleri katılmaya zorlanmaktadır.

Üstelik de CHP, bu kez farklı bir yol izleyerek; 14 Nisan mitingi ile ilişkisini gizlemekte, kapalı kapılar ardında, örtülü yollardan söz konusu mitingi organize etmektedir. Güya siyasi görüntü verilmemeye çalışılmaktadır.

Ancak, miting başarılı geçerse CHP sahiplenecek ama başarısız olursa o zaman fatura CHP’ye kesilmiş olmayacaktır. Oysa CHP’nin ezeli rakibi DSP, çok daha mertçe davranmakta ve aynı amaçla 8 Nisan günü bir miting düzenlemekte; organizasyonu da sahiplenmektedir Buradan CHP’ye çağrı yapıyorum; hiç olmazsa DSP gibi açıkça çıkın ve kendi mitinginizi sahiplenin."

"GERGİNLİĞİN TARAFI OLMAYACAĞIZ"


AK Parti Grup Başkanvekili Kapusuz, ana muhalefet partisinin, dolaylı yolları, örtülü mesajları, tehditleri siyaset yapma tarzı olarak benimsediğini iddia ederek, "Nitekim Sayın Baykal, dün yaptığı grup toplantısındaki konuşmasında, hem demokratik bir ülkede olması gereken siyasi adap ve seviyeyi hiçe sayarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na hakaret etmekte, siyasi geçmiş sorgulamaları yapmakta, hem de üstü örtülü olarak tehdit etmektedir" dedi.

AK Parti’nin bu oyuna gelmeyeceğini, "ana muhalefet partisinin istediği gerginlik politikasının" tarafı olmayacağını ifade eden Kapusuz, şunları söyledi:
"Bütün bunlar, halkımızın dikkatinden kaçmamaktadır. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da olup bitenler karşısında sağduyu ile hareket edeceklerdir.
Tescil edilmiş gerçeklere dayanarak söylüyorum ki her halükarda halkımız, bir kez daha ana muhalefet partisinin gerçek yüzünü görecek , CHP yönetiminin korkuları gerçek olacak ve ana muhalefet partisi bir kez daha seçim sandığından yenilgi ile çıkacaktır."
 
haber7



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs