En Sıcak Konular

Sivaslıların iftarında Yazıcıoğlu anıldı

28 Ağustos 2010 17:45 tsi
Başkentte yaşayan Sivaslılar, Sivas Kültürel ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin iftarında buluştu. Çok sayıda bürokrat, siyasetçi, iş adamı ve akademisyenin katıldığı iftar programına Büyük Birlik Partisi Merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu damgasını v

Eski dernek başkanı ve şimdiki Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün ev sahipliği yaptığı iftar programı, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Bu yıl 23.'sü düzenlenen iftara başkentteki Sivaslılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Tarım Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Çimen, Ankara Defterdarı Şinasi Candan, Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri Mustafa Destici, eski milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar, akademisyenler, medya temsilcileri ve iş adamları katıldı.

İftar yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda hatipler, merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu rahmetle anarken, Sivas'a hizmetlerini aktardı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, davetlilere hitabında Sivas'ta yaptıkları projeleri kısaca anlattıktan sonra Ankara'da faaliyet gösteren derneğe herkesin sahip çıkması, yapılan hayır işlerinde geri kalmamasını istedi.

Ürgüp, "Sivas'ımızın gelecek yıllara hazırlanması için imar revizyonu yapıyoruz. İlki 1982 yılında yapılan revizyonun ikincisini 2010'da gerçekleştiriyoruz. Kızılırmak şehrin ortasında kalacak. Sıcak Çermik'te 5 yıldızlı otel yapılacak. Şehirde bunlar yürürken Başkentte bu derneğimiz aracılığıyla yapılan öğrenci yurdumuz ve burs işlerinde geri kalmayalım." şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Ali Kolat da şehirde 2. yazını yaşadığını anlatarak, "Sivas geçmişi ve geleceğiyle şehirli. Markalaşmış kültürü var." dedi.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener ise "Eğer Sivas'ın dışına hiçbir insan taşmasaydı bugün siyasette, bürokraside, sporda Sivaslıları göremezdik. Kalplerimizi, gönüllerimiz birbirine yakın. Türkiye'nin her salonununda böyle düşünceler olursa Edirne'den Hakkari'ye güzel duygular ortaya çıkacaktır." temennisinde bulundu. İftar programı, yarım kalan yurt inşaatına yapılan bağışların ardından sona erdi.

(CİHAN)



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,538 µs