En Sıcak Konular

Zorlu'nun sır madeni

0 0 0000 00:00 tsi
Zorlu'nun sır madeni Zorlu Grubu’nun patronu Ahmet Zorlu, madencilik alanında yapacakları yatırımla, Türkiye’de çıkan bir madeni işleyip yurtdışına satacaklarını söyledi. Peki, Zorlu o madenin ne olduğu konusunda sır verdi mi?

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, elektrik dağıtım, doğalgaz ve petrolün dahil olduğu enerjide önümüzdeki 5 yılda 1 milyar dolarlık yatırım planladıklarını söyledi. CNBC-e’nin yayınına katılan Zorlu, elektrik dağıtım ihalelerinde iddialı olacaklarını belirterek, “Amity Oil ortaklığı ile doğalgaz üretimini artıracağız. Trakya ve Gaziantep’in ardından başka doğalgaz dağıtımlarıyla da ilgileniyoruz” dedi.  Ahmet Zorlu, madencilik alanında üç dört ay sonra önemli bir yatırım konusunda açıklama yapacaklarını kaydetti.

Zorlu, “Türkiye’nin elinde olan bir maden işlenerek dışarıya satılacak. Topraktan çıkaracaksınız, üreteceksiniz, mamul hale getireceksiniz. Burada 300-400 milyon dolarlık yatırım var. 2010’da inşallah devreye girer. Şu anda yatırıma yönelik göstergeler iyi gidiyor. Türkiye bundan çok faydalanacak” diye konuştu. Zorlu “Bor olabilir mi” sorusuna gülerek karşılık verdi.

800 milyon dolarla en yüksek teklif verdikleri Karayolları’na ait araziye hak ettiği fiyatı fazlasıyla verdiklerini ifade eden Zorlu, “Bütçemize baktık, gidebildiğimiz yere kadar gittik. Nasip olduğu için bize kaldı” dedi. İETT arazisi ihalesine girmelerinin rekabet açısından iyi olduğunu kaydeden Zorlu, böylece ülkenin kazandığını söyledi.

Zorlu, Karayolları arazine yapacakları yatırımı dünyadan herkesin görmeye geleceğini belirterek şunları söyledi: “Karayolları arazisine dünyada konuşulur bir proje üreteceğiz. Bunu yaptığımız zaman dünya markası bir kompleks olacak. Dubaili yapıyor, Amerikalı yapıyor, biz neden yapmayalım. Buranın yeşil alanı korunarak İstanbul’un çehresini güzelleştirecek bin yataklı iki otel yapacağız. Biri yedi yıldız, diğeri beş yıldız olacak. Rezidanslar olacak. 100 dönüme yakın yeşil alan kalacak. Burayı 2010 yılına kadar yetiştirmeye çalışacağız.”

Sanayiden çıkmalarının mümkün olmadığını kaydeden Zorlu, ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi. Zorlu “Bize yarar getirecek bir ortaklık olursa biz her zaman açığız. Vestel’i satmak gibi bir düşüncemiz yok. Ortaklık için gelenler var. Beyaz eşyada piyasa değerinin iki mislini veren Avrupalı şirketler var. Adam 51’i istiyor; biz onu vermeyiz. Tekstile dahi ortaklık için gelenler var. Bizim çoğunluğu vermemiz mümkün değil” diye konuştu.

NTV



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,235 µs