En Sıcak Konular

Davutoğlu: Gücümüzün kaynağı sizsiniz

28 Ağustos 2010 12:36 tsi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hizmetlerinin temelinde halktan aldıkları desteğin ve manevi gücün büyük katkısı olduğuna dikkat çekti.

Davutoğlu, "Karaman ili; Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Piri Reis gibi tarihe ışık tutmuş ve yön vermiş ulu kişilerin memleketidir. Bizler, dış politikada büyük coğrafya alimi ve strateji uzmanı Piri Reis'den güç alıyoruz. Yunus Emre'nin felsefesinden ışık alıyoruz. Karamanoğlu Mehmet Bey'in sahip çıktığı dilimiz Türkçe'nin, tüm dünya üzerinde kabul görüp konuşulması için çalışıyoruz. Başarılarımızın temel kaynağı sizlerden aldığımız güç ve destektir." dedi.

Karaman'a bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aktekke Camii'nde teravih namazından sonra Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen Ramazan eğlencelerine katıldı.

Bakan Davutoğlu, meydanı dolduran büyük kalabalık tarafından coşkulu alkışlarla karşılandı. Hizmetlerinin temelinde, halktan aldıkları desteğin ve manevi gücün büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, çalışmalarnın çözüme yönelik olduğunu kaydetti. Davutoğlu, şöyle dedi:

"Daha kısa bir süre önce Karaman'ın çalışkan ve üretken sanayicisinin ihracatta sıkıntıları intikal etti. Mesela Kongo'ya yapılan ihracatta sıkıntılardan söz edildi. Şu an Afrika'nın 18 ülkesinde ticari ataşelikler tesis ettik ve faaliyete geçti. Üreten insanımız daha rahat ihracat yapabilmekte ve Türk ürünleri, Karaman bisküvisi dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Kongo'da da satılabilmekte ve ülkemize döviz getirmektedir. Önümüzde sivil Anayasa için bir imkân var. Belki tümünü sivil yapma imkânı bugün için olmamıştır. Ancak bu yolda bir adım ve bir başlangıçtır. Evet oylarınızla daha demokratik bir Türkiye için destek veriniz."

Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ise Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu ifade ederek, "Bu yıl da belediye olarak her gece bu meydanda sizlere birbirinden ilginç programlar hazırladık. Bu gece aramızda Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun bulunmasını da bir Ramazan hediyesi olarak değerlendiriyoruz. Birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs