En Sıcak Konular

Bakan Dinçer: Temel ihtiyaca evet diyeceksiniz

27 Ağustos 2010 21:21 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 12 Eylül'de evet denildiğinde AK Parti'ye oy verilmeyeceğini, doğrudan doğruya vatandaşı ilgilendiren temel bir ihtiyaca evet denileceğini söyledi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, anayasa değişlik paketinin kişi hak ve özgürlüklerine getirdiği yenilikler hakkında açıklama yaptı.

Bakan Dinçer, "Vatandaşlarımız birçok kez hastaneye gidiyor. Doktora muayene oluyor. İlaçlarını alıyor ve bütün işlemin bundan ibaret olduğunu düşünüyor. Halbuki biz kurum olarak bütün bunları biliyoruz. Bu bilgilerin başkası tarafından bilinmesini hiç kimse istemez. Çünkü doktorla, hasta arasındaki ilişki mahremdir. Daha da önemlisi hasta hakları diye bir hak vardır. Ve bu hakların korunması gerekir." dedi.

Ülkede kişisel verilerin korunması ile ilgili anayasal düzenleme yapıldığını, vatandaşa ait bilgilerin özel ve mahrem olduğunu ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Size ait bu bilgilerin özel ve mahrem olduğunu tescil ediyor ve korumak için düzenleme yapıyoruz. Bu zamana kadar kişisel verilerimizi koruyacak düzenlemeler yoktu bu ülkede. Her birimizi fişleyen insanların çoğuna ceza bile verilemedi bu gibi düzenlemeler olmadığı için. Ama şimdi kişisel verilen korunması ile ilgili anayasal bir düzenin arkasına da yapılacak o yeni düzenlemelerle herkesin bu tür bilgilerinin korunacağı sözü veriyor bu hükümler. Sizce olumlu bir adım değimli." şeklinde konuştu.

Bakan Dinçer emeklilik işlemlerine de değinerek şunları söyledi: "Bugün karşılaşabileceğimiz sıkça bir sorun. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olduktan sonra, emekli olmak için yatırmış olduğunuz primler eksik olduğu tespit edilse ve almış olduğunuz emeklilik maaşınız ve eksik ödediğiniz primler sizden faiziyle birlikte istense bunun sorumlusu kim aslında, hesabı yanlış yapan devlet memuru. Maalesef memur arkadaşlarımız bu hataları yapabiliyorlar. Sizin ödeme gücünüz yoksa sadece aldığınız emeklilik maaşı ile geçiniyorsanız haklarınızı nasıl arayacaksınız. Kimin haklı kimin haksız olduğunu nasıl belirleyeceksiniz. Bugün devlet memuru asla haksız çıkmaz. Çünkü bugün ki anlayışımız nedeniyle devlet memuru devleti temsil etmektedir ve hata yapmaz. Ama vatandaş haksızlığa uğramışsa bunun haklarını arama yolları şu anda yok. Bir tek yolunuz var mahkemeye müracaat etmek. Peki sizin hakkınızı arayacak ek bir kurum oluştursa iyi olmaz mı? İşte bugün bu anayasada ombudsmanlık dediğimiz Türkçe karşılığı kamu denetçiliği olan ve sizin haklarınızı koruyacak bir müessese kuruluyor. Bu müessesede siz bir haksızlığa uğrarsanız kamu idaresi sizin için yanlış işlem yaparsa gidip müracaat edeceksiniz ve herhangi bir masrafınız olmadan sizin sorununuzun ve haksızlığınız için çaba sarf edecek o kurum. Aslında hükümet bu anayasa ile beraber sizin hak arama yollarınızı genişletiyor. Ayrıca vatandaşı devlet karşısında güçlü kılan bir mekanizma daha oluşturuyor."

Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindekiler daha sonra Polatlı İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi'nin açılışını yaptı.
 
cihan



Bu haber 953 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs