En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan gaf

27 Ağustos 2010 20:30 tsi
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışı için şehre gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Meclis Salonu'nda verilen brifingte ilginç bir gafa imza attı.

Kılıçdaroğlu, körfezlerin isimlerini karıştırarak İzmir Körfezi yerine Haliç'te İzmirlilerin yüzeceğini söyleyince gülüşmelere neden oldu. Hatasını anlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul adaylığı dönemini hatırlatarak hatasını telafi etmeye çalıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun brifinginden sonra kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, askerliğini İzmir'de yaptığını ve o dönemde kokudan burnunu tuttuğunu belirterek, şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu'nun İzmirlilerin Haliç'te yüzeceklerini ifade ettiğini hatırlattı ve bu gerçekleşirse dünyada ilk kez bir metropolde İzmirlilerin Haliç'te yüzeceğini söyledi.

Haliç'in de temizlendiğini ama kimsenin yüzmediğini belirten CHP lideri, konuşmasında körfezleri karıştırarak İzmir Körfezi'nde İzmirlilerin yüzeceğini belirtmek yerine İzmirlileri Haliç'te yüzmeye çağırdı. Kılıçdaroğlu, bu yanlışlığı birkaç defa üst üstte yapınca gülüşmelere neden oldu.

Genel başkanı uyaran yetkililer, Haliç yerine Körfez'de yüzüleceğini hatırlattı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu İstanbul adaylığını hatırlatarak hatasını düzeltti.

Hatırlanacağı gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığı döneminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu için "İstanbul'da kaybolur" demesinden sonra Kağıthane semtinde tuttuğu büro dairesinin yerini tarif ederken "Kağıttepe" demesiyle seçim öncesi büyük bir gafa imza atmıştı. Benzer bir gafı ise bu sefer İzmir'de yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfez temizliğiyle ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasının bitiminde kürsüye anons edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başkanın son söylediğinden başlamak istiyorum." diyerek konuya girdi. Ancak şehirleri ve denizleri bir anda karıştıran Kılıçdaroğlu, İzmirlileri Haliç'te yüzmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, "Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıydım, onun için karıştırdım" diyerek, yanlışını düzeltmeye çalıştı.
 
cihan

 

 

 



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs