En Sıcak Konular

Bağış: Referandum AB üyeliğinin kilidini açacak

27 Ağustos 2010 18:28 tsi
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, anayasa değişikliği referandumun AB giriş süreci için de önemli olduğunu söyledi.

AB sürecindeki tıkanıklığı aşmanın tek yolunun reform olduğunu belirten Bağış, "Anayasadaki referandumla Sarkozy ve Merkel'e gerekli cevap verilecek." dedi.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere İzmir'e gelen Bağış, İzmir Valiliği'nin düzenlediği Avrupa Birliği (AB) Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Balçova Tarmal Otel'de düzenlenen toplantıya; İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, vali yardımcıları, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ve idari personel ile AK Parti Milletvekili Mehmet Tekellioğlu, Taha Aksoy ve İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Kıraç, AB'ye katılım sürecinde İzmir Valiliği'nin yaptığı çalışmaları anlattı.

Ardından kürsüye gelen Devlet Bağış, AB sürecinin sadece devlet meselesi olmadığını; Ankara ve İstanbul'daki otel lobilerinde konuşulan bir mesele olmaktan çıkarmak istediklerini ve bunu Türkiye'nin geneline yamak istediklerini söyledi.

Bağış, 81 ilde AB için vali yardımcısı atandığını söyledi. Bağış, AB sürecinde günlük yaşamı etkileyen her alanda adımlar atıldığını; darbelerin olduğu bir ülkeden her şeyin konuşulduğu bir ülke haline gelindiğini söyledi.

AB üyeliğinin alınacak fonlar için yapılmadığını, Türkiye'nin daha yüksek standartlarda yaşamı için yapıldığının altın çizen Bağış, sürecin daha önemli olduğunu söyledi.

AB sürecinde tıkanıklığı aşmanın tek yolunu reform yapmak olduğunu belirten Bağış, "AB sürecinin kilidini açmak için önümüzde çok büyük bir fırsat var. 12 Eylül'de sandıklara gideceğiz. Sandıkta hiçbir siyasi tercih yapmayacağız. 12 Eylül'den sonrada hiçbir makam değişmeyecek, kimsenin endişesi, şüphesi olmasın. AB yetkili kişiler bu reform paketine olumlu görüş bildirmişler. Bunu bizim kara kaşımız kara gözümüz için demiyorlar. Çerez paketine benzetmeyip çok iyi incelenmesini istiyorum. AB süreci için bu reform paketi çok önemli. Bizim AB üyeliğimizi engellemek için her fırsatı değerlendiren, aksi görüş bildiren, karşı çıkan Sarkozylerin ve Merkellerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Bu pakete hayır diyenler Türkiye'nin demokratikleşme sürecinden korkanlardır." şeklinde konuştu.

Dost ve kardeş ülke Pakistan'a yapılacak kapmaya ya değinen Bağış, 20 milyon kişinin evsiz olduğu bu dost ve kardeş ülkeye yardım için imkanların zorlanmasını istedi.

Bağış, Rize'deki sel felaketinde ölenlere de başsağlığı diledi.

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs