En Sıcak Konular

Taner Yıldız: Biz öcü müyüz?

27 Ağustos 2010 16:25 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''(Bunu siz getirdiniz bundan dolayı hayır diyoruz) diyorlar. Biz öcü müyüz?'' dedi.

Yıldız, Kırşehir'in Akpınar İlçesi meydanında vatandaşlara seslenirken, Türkiye'nin her sektörde normalleşmesini sürdürecek bir yapı içerisine girdiğini söyledi.

Hükümetleri döneminde yapılan çalışmaları anlatan Yıldız, şunları söyledi:

''Şimdi yolu yaparken, enerjiyi yaparken, okulu yaparken yargının, yasamanın, yürütmenin dışarıda kalmasını bekleyemeyiz. Bu topyekün bir kıvam meselesi, tıpkı pekmez ve tahin arasındaki kıvam gibi. O yüzden Türkiye'deki gelişmelerin bir kıvama gelmesi lazım. Türkiye artık kabına sağmıyor.

Referanduma 2 hafta kalmasına rağmen Anayasa değişikliği paketindeki bazı maddelere hala neden hayır denildiğini anlayamıyoruz. Niçin hayır dediklerini açıklamıyorlar. Bu yalnızca AK Parti'nin projesi değildir, yalnızca bir partinin omuzlarında gidecek bir konu da değildir. Toplumun her kesimini, en küçük mülki amirimiz olan muhtarlarımızdan başlayarak toplumun her kademesindeki insanın kayıtsız kalamayacağı ve Türkiye'nin ilerlemesi, önünün açılmasıyla ilgilidir. Sivil toplum örgütlerimizin, hanımlarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin, hepimizin bu konuya kayıtsız kalmaması gerekir.''

''BİZ ÖCÜ MÜYÜZ?''

''Bizim kimliğimizi tartışıyorlar'' diyen Yıldız, ''(Bunu siz getirdiniz bundan dolayı hayır diyoruz) diyorlar. Biz öcü müyüz? Biz bu ülkenin üniter devlet yapısının korunmasıyla alakalı en üst seviyede çaba gösteren, bu ülkenin kalkınmasıyla alakalı, ekonomisiyle alakalı, enflasyonla, faizle alakalı birçok şey yaptık. Bu ülkenin gerçek kahramanları bizleriz. Bu ülke için gerçek uğraşanlar bizleriz'' görüşünü dile getirdi.

Yıldız, kimliklerini tartışanların kendilerine haksızlık yapmamasını isteyerek, mütevazi bir şekilde yetiştirildiklerini ancak, vatana ve millete hizmet etmekte tevazu göstermeyeceklerini, gayretlerinin bitkin düşene kadar süreceğini anlattı.

Hizmette yorulanların kenara çekileceğini ve daha fazla hizmet edeceklerin işbaşına geleceğini belirten Yıldız, ''Bu Taner için de geçerli, Ahmet için de Mehmet için de geçerli. O yüzden Anayasa ile ilgili bir takım madde değişikliklerini konu ederken amaçladığımız tek bir şey var; Türkiye'nin daha özgür, müreffeh bir ortamda bulunması ve çocuklarımıza güzel bir ülke bırakabilmek'' diye konuştu.

GENEL AF TARTIŞMASI

Bakan Yıldız, genel af ile ilgili yeni bir tartışma başlatıldığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

''Bu ülkenin bölünmesiyle alakalı, bu ülkenin toprak yapısının parçalanmasıyla alakalı gayret gösterenlere biz olduğumuz müddetçe af çıkarılamaz. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Bizler terörün bitirilmesiyle alakalı her türlü gayreti, çabayı göstereceğiz ama bunun da fahiş noktalara gitmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Hiçbirimiz fişlenme ile alakalı rahat olduğumuzu söyleyemeyiz.

Sen, benim geleceksin özel hayatımı, aile hayatımı, benim halam mı, teyzem mi kimlerin başörtülü olduğunu bir yere yazacaksın, klasörlere koyacaksın, devletin bir kısım dolaplarının içine yerleştireceksin... Buna hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Anayasa değişikliğinde bunlar var. Fişleme ortadan kalkacak. Ancak vatanımızın, milletimizin bölünmesiyle alakalı çaba sarfedenlerin evrakları tutulacak. Tabii devlet ondan haberdar olacak, takip edecek ama masum vatandaşımı onunla karıştırmasına müsaade edemeyiz.''

Yıldız, vatandaşın basiretine, ferasetine, sezgilerine, sağduyusuna güvendiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Vatandaşımız şimdiye kadar bizi hiç yanıltmadı. Hamdolsun, şükürler olsun tenzih ederek söylüyorum; biz de vatandaşımıza hiçbir zaman 'bidon kafalı' demedik, hiçbir zaman 'çobanın oyu ile benim gibi okumuş bir adamın oyu bir olur mu' demedik, hiçbir zaman hakir görmedik. Şükürler olsun, bizler vatandaşın içerisinden gelmişiz. Hangi cümleyi kullanırsak vatandaşın hoşuna gider diye de düşünmüyoruz, doğal halimizle konuşuyoruz. Bu tabirleri kullananlar hangi yüzle gelip vatandaşın karşısına çıkıyorlar.''

''KASKET GİYMEKLE HALKÇI OLUNMUYOR''

Görüştüğü, irtibatını koparmadığı ülkücü arkadaşları olduğun belirten Yıldız, şöyle konuştu:

''Onlar da senden benden bu ülkeyi daha az sevmiyor. Bu ülkenin daha iyi olması için uğraşıyorlar. Tercihlerini, MHP'nin tabanından ayrı olarak evet oyu kullanacaklarını ulusal ve yerel basına açıklıyorlar. Bu şu açıdan önemli; bu işin partisi yok. Herkes sağduyusunu kullanacak ama 2011 seçimlerinde istediği partiye oy verecek. Biz kimseyi zorlayamayız. Kimin bu ülkeye daha fazla hizmet ettiğini düşünüyorsa oyunu öyle kullanacak. Bu yüzden 12 Eylül'de Bu ülke için demokrasi için daha da özgürleşmek için oylarınızı tercihen 'evet' olarak kullanmanız bizim tarafımızdan her zaman tavsiye edilir. Hangi partiden olursanız olun. Ben biliyorum CHP'nin tabanında da bu sağduyuyu gösterenler var.

Yalnızca kasket giymekle halkçılık olmuyor, kasket giymekle halkçılık olsaydı biz buradan çıkarken bütün arkadaşlarımıza dağıtırdık, başta da ben giyerdim halkçılığı bitirmiş olurdum. Bu kadar ucuz değil. Halkçılık vatandaşa hizmet götürmekle oluyor. Yandan konuşmakla olmuyor. Kimseye sataşmak niyetinde değilim ama halkın aldatılması konusunda da göz yummayız.''

Bakan Yıldız konuşmasının ardından cuma namazı için Merkez Çarşı Camisi'ne gitti. Yolda vatandaşlarla sohbet eden Yıldız, Akpınar Devlet Hastanesini de ziyaret etti.

Bakan Yıldız, cami çıkışında da Pakistan için düzenlenen yardım kampanyasına bağışta bulundu.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs