En Sıcak Konular

Bakan Ergin: Anayasa kitabını yemek kitabıyla karıştıranlar var

27 Ağustos 2010 13:56 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yayladağı ilçesine bağlı Karaköse beldesinde MHP'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Belediye Başkanı İsmail Ergüt ile Meclis üyelerine rozetlerini taktı.

Bakan Ergin, Karaköse Belediye Başkanı Ergüt ile Meclis üyelerine bu cesur kararlarından ve referandumdaki tercihlerinden dolayı teşekkür etti.

Bakan Ergin köy girişinde Karaköse beldesi namazını kıldıktan sonra köy meydanına yürüyerek gitti. Karaköseliler köylerine tarihinde ilk defa bir Bakan'ın geldiğini söyleyerek, Bakan Ergin'e sloganlarla 'hoşgeldin' dediler.

Edirne'den Hatay'a kadar hizmetlerin gözle görülür bir şekilde sürdüğünü söyleyen Bakan Ergin, ülkenin gelişmesi ve Avrupa ülkesi olması yolunda her türlü çalışmanın yapıldığını söyledi.

Tüm bu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve hizmet yolunda sapma olmaması için referandumun son derece önemli olduğuna da değinen Bakan Ergin, Avrupa'nın en büyük altıncı, dünyanın ise en büyük onyedinci ekonomisi olan Türkiye'nin, aydınlık yolda ilerlemesinin ve kalkınmasının yolunun tıkanmaması için referandumda evet oyunun çıkmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Bu yarıştan kopmamak ve emin adımlarla ilerlemek için referandumda halkın evet oyu kullanmasını isteyen Bakan Ergin, "Kalkınma ve büyüme için birçok alanda reformlar yapılıyor. Bu reformların babası 12 Eylül'de halka sunulacak, halk kalkınmayı, güçlenmeyi, aşı, işi, ekmeği, eşitliği, insan haklarını, demokrasiyi, seçkinlerin değil hukukun üstünlüğünü oylayacak. Halk güç istiyor mu istemiyor mu, aş, iş ekmek istiyor mu istemiyor mu bunu oylayacak." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun mitinglerde, referandumu yemek kitabına benzetmesine de atıfta bulunan Bakan Ergin, "Anayasa kitabını yemek kitabıyla karıştıranlar, kitapta, kayısının, fındığın, elmanın, künefenin olduğunu sanıyorlar. Bu kitapta bunlar yok, bu kitapta eşitlik var, demokrasi ve insan hakları var. Bu pakette Türkiye'nin demokratik standartlarını yükseltecek maddeler var." şeklinde konuştu.

Karaköse Belediye Başkanı İsmail Ergüt ise halkının referandumda evet oyu kullanmasının MHP'den istifa etmesinde ciddi bir etken olduğunu söyledi.

Ergüt, "Halkımız ve meclis üyelerimizle birlikte AK Parti'ye geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın bakanımız beldemize gelerek bizleri mutlu ettiler. Belediyemiz MHP'deyken bile Bakanımızın yaptırdığı hizmetleri asla unutamayız. Referandumda evet oyunun çıkması için bizlerde elimizden geleni yapacağız." ifadesini kullandı.
 
cihan



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs