En Sıcak Konular

Atalay: Hanefi'nin kitabını etik bulmadım

27 Ağustos 2010 13:52 tsi
Atalay: Hanefi'nin kitabını etik bulmadım İçişleri Bakanı Beşir Atalay gündeme ilişkin konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk Televizyonu'nda Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'nün soruların yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir Emniyet Müdürüyken "Haliç'te Yaşayan Simonlar" adlı bir kitap yazan ve merkeze alınan Hanefi Avcı'nın davranışını etik bulmadığını söyledi.

“ETİK BULMADIM”
Atalay: "Yaptığını etik bulmam, bunu görevden ayrıldıktan sonra, emekli olduktan sonra yapsaydı. İçinde bulunduğu teşkilatı böyle suçlamak doğru değil! İleri geri suçlamaları yanlış buluyoruz. Polis teşkilatı ikiye ayrılmış gibi bir şey yok. Somut iddialar olursa üzerine gidilir ama kamplara ayrışma iddiasını ciddi bulmayız. Öyle bir değerlendirmeye katılmam mümkün değil Eskişehir'e referandumdan önce yeni emniyet müdürü atarız" diye konuştu.

Referanduma sunulacak Anayasa değişikliklerinin Türkiye'yi büyüteceğini savunan Atalay, "Vatandaşlarımız içeriğini iyi incelesin" diyerek değişiklik paketinin halktan büyük destek göreceğini iddia etti. BDP'nin boykot kararını da değerlendiren Atalay şöyle konuştu:

"Bir siyasi partinin sandığa gitmeyin demesi çok trajiktir. Başkaları diyebilir ama bir siyasi parti sandıktan uzaklaştırıcı mesaj veriyorsa çok vahim. O partinin demokrasiden söz etmemesi lazım. Vatandaşın demokrasiden uzaklaştırılması çok yanlış. Siyaset sandığa gidin diye uğraşır. BDP'nin yaptığı çok yanlış. Kendileri bilir tabii ama tarihte çok kötü olur. Hanelerine de çok büyük bir yanlış olarak yazılır. Bu boykot tutmaz, tutmayacak göreceksiniz. Katılım konusunda bir sıkıntı yaşanmayacak. 2007'deki Anayasa oylamasında yüzde 66 katılım var. Yüzde 69 olumlu verdi. Ben bu referandumda yüzde 60'IN üzerinde evet bekliyorum"

“İKTİDARIN VALİSİYİZ KANINİ BİR TANIM”
Son olarak Iğdır Valisi'nin yaptığı "Biz iktidarın valisiyiz" açıklamasını da değerlendiren Beşir Atalay, bunun kanuni bir tanım olduğunu söyledi:

"Valilerin tabi olduğu kanunda açıkça8vali,devletin, hükümetin ve ayrı ayrı bakanların temsilcisidir) yazıyor. O valimizin yaptığını yanlış görmemek lazım, valinin bunu söylemesinde bir şey yok. Her bakan valiyle çalışır. Şunu da unutmamak gerek, önümüzdeki bir halkoylaması bir seçim değil. Kamu görevlileri görüş beyan edebilir. Bu bir halkoylaması bütün vatandaşları ilgilendiriyor, bu bir siyaset seçimi de değil. Vatandaşlar bu konuda rahat olmalı düşüncelerini ifade etmeli, geniş perspektiften bakmak lazım. Ancak valileri ayrı tutuyorum, görüş beyanlarını çok verimli bulmayız."

“TÜRKİYE’NİN SAVUNMASI KABUL EDİLEMEZ”
Türkiye'nin Hrant Dink konusunda AİHM'de açılan davaya verdiği savunmanın kabul edilemez olduğunu söyleyen Atalay, dostane çözüm yaklaşımının bundan sonra da devam edeceğini açıkladı. Bakan Atalay canlı yayında polislerin askerlik durumuna ilişkin olarak da müjde verdi.

"Bu konuda Genelkurmay'la görüştüm, herkes şunu bilsin ki polislerimiz uzun dönem askerlik yapmayacak. Bu konuda hem karar hem kararlılık var. Polis zaten çok uzun süre eğitim görüyor ve askerle yanyana görev yapıyor. Biz üç alternatifli bir yasa tasarısı hazırladık ve sonbaharda bu iş bitecek. Genelkurmay'ın tek tip askerlik düzenlemesini bekliyoruz. O'nun içinde bu sorun da çözülecek"



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs