En Sıcak Konular

Bozdağ: Başörtüsü zulmünün faili CHP

27 Ağustos 2010 13:48 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'de başörtüsü sorunu yaşanıyorsa bu zulmün failinin CHP ve onun zihniyetindeki yöneticilerinin olduğunu söyledi.

Bekir Bozdağ Yozgat'ın Sorgun ilçesinde esnaf ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği esnaftan 'evet' oyu kullanmalarını istedi.

Bozdağ, esnaf ziyareti sonrası yaptığı basın açıklamasında muhalefet partilerinin gündemi değiştirmek, çarptırmak için konuları başka alanlara çektiklerini belirterek, "12 Eylül'de yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylamasında muhalefet partileri konuları ne kadar başka alanlara çekseler de bu milletin basireti, aklıselimi, sağduyusu muhalefet partilerin sayın liderlerinden yöneticilerinden daha büyüktür daha ileridir. Farkında olmadıkları şey o milletin basiretiyle, sağduyusuyla, aklıyla, alay ediyorlar ama millet onlardan daha fazla sağduyu sahibi daha fazla vizyon sahibidir." dedi.

Muhalefet parti liderlerinin Anayasa değişikliğindeki maddelerin ne anlama geldiğini bilmediklerini öne süren Bozdağ, şöyle konuştu: "Muhalefet partilerin liderleri bir yandan konuşuyorlar diyorlar ki, bu anayasanın içerisinde fındık var mı, fıstık var mı, buğday var mı, kayısı var mı, falan var mı, filan var mı bir sürü şeyler söylüyorlar. Bu söyledikleri tamamen bir siyasetçinin hele demokrasi ve anayasa söz konusu olduğundan asla dile getirilmeyecek konular. Çünkü dünyada bugün anayasayla yönetilen anayasal devleti olan devlet sayısı yüzlerce dünyanın hiçbir devletinde anayasalar fındıktan, buğdaydan, kayısıdan, işsizlikten anayasada bahsetmez. Anayasalar bunlara zaten çözüm getirmez. Eğer bunlara anayasa çözüm oluyorsa bu güne kadar Türkiye'de AKParti'den önce nice hükumetler geldi niye anayasayı değiştirip de açlığa, yoksulluğa, işsizliğe çare bulmadılar. Çünkü anayasaların böyle bir fonksiyonu yok anayasalar öz itibari ile insan hak ve hürriyetlerini insanın haysiyet, şeref ve onurunu teminat altına almak onu korumak içindir. Devletin temel organlarını tayin etmek, bunların görev ve yetkilerini belirlemek, sınırlarını çizmek içindir."

CHP'nin genel af açıklamasına da değinen Bozdağ, "Genel afla ilgili hatırlarsanız Sayın Kılıçdaroğlu bundan gene 3-4 ay önce Batman'da konuştu. Yine genel aftan bahsetti daha Ankara'ya gelmeden ben onu demek istemedim dedi başka şeyler söyledim dedi. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'nun hangi dediğine inanacağız. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu bölücü başını affetmek istiyorsa o zaman bunu çıkıp açık açık söylemesi lazım. Bu söylediği affın ne anlama geldiğini millete anlatması lazım. O zaman bundan şunu anlayacağız CHP iktidara gelirse Abdullah Öcalan'ı af mı edecek cezaevinden çıkarıp meclise mi sokacak eğer onu söylüyorsa bunu Türk milletine duyursun açıklasın buyursun millete izah etsin." dedi.


"AYAKÜSTÜ 100 TANE YALAN SÖYLEYENİ BU MİLLET İKTİDARA GETİRMEZ"

Türkiye'de başörtüsü zulmü yaşanıyorsa bu zulmün failinin CHP ve onun zihniyetindeki yöneticiler olduğunu ifade eden Bozdağ, "CHP'nin bir özelliği var seçim yaklaştıkça her şeyi istismar ediyorlar. Başörtüsüyle ilgili bakarsanız 29 Mart 2009 Pazar mahalli idareler seçimi var Sayın Kılıçdaroğlu Sayın Baykal o zaman çarşaflı hanım efendilere rozet taktı, Kocaeli Belediye Başkanı her mahallede Kuran kursu vaat etti, şimdi Kastamonu da Belediye Başkanı seçim kampanyasını Şeyh Şabanı Veli türbesinde başlattı, ev ev başörtüsü dağıttılar şimdi 29 Mart 2009 Pazar seçim bitti arkasında fotoğraf. Fotoğraf şu bir bakıyorsunuz Mersin'de CHP'nin kadın kolları gözü dönmüş bir biçimde, büyük bir kin ve nefretle, öfkeyle çarşafları paramparça edip milletin gözünün içine baka baka kinleri gözlerinden fışkıra fışkıra ayaklarının altına alıp çiğnediler. Bakıyorsunuz İzmir Büyükşehir Belediyesi başörtülü öğrencilere paso vermiyor. Başörtüsü varsa otobüslere indirimli binmek yasak. Böyle bir saçmalık olabilir mi arkasından bakıyorsunuz CHP grubuna başörtülü bayanlar giriyor ve CHP'liler başörtülü bayanları gruptan dışarı çıkarıyor. Seçime kadar Cumhuriyet Halk Partisi her kesime boncuk dağıtıyor ama seçim bittikten sonra hemen gereğini yapıyorlar. Bugün Türkiye'de başörtüsü zulmü yaşanıyorsa bu zulmün faili Cumhuriyet Halk Partisi ve onun zihniyetindeki yöneticilerdir. Ne kadar ağlayan varsa ağlatanlar onlardır. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, söylüyor konuşuyorsa buyursun bir kanun teklifi versin çünkü iktidar olmasına gerek yok eğer CHP'nin iktidar olmasını beklersek CHP bu ülkede iktidar olamaz olmayacağı çok açıktır. Ayaküstü 100 tane yalan söyleyeni bu millet iktidara getirmez. Sayın Kılıçdaroğlu kanun teklifi verebilir ve kanun teklifiyle bunlar gündeme gelebilir ve başörtüsü meselesi de çözülebilir." diye konuştu.

 cihan



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs