En Sıcak Konular

Milletin menfaati için 'evet' denmeli

27 Ağustos 2010 13:27 tsi
Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Yaşar Aydın, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda milletin menfaati için 'evet' diyeceğini açıkladı.

Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

1982 Anayasasının oluşma şartlarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Aydın, 60 ihtilalini yaşamış bir partinin genel başkanı, 80 ihtilali ve 28 Şubat'ı yaşamış biri olarak darbelerin kabul edilemeyeceğini belirtti. Siyasi partilerin referandumda 'evet', 'hayır' yarışına girdiğini dile getiren Aydın, kimsenin referandumun halkın yarınlarıyla ilgili bir dönüm noktası olduğunu anlatmadığını ifade etti. Herkesin 'evet' veya 'hayır'ın yandaşı gibi davrandığını söyleyen Aydın, bunun sebebinin ise iktidarın duruşu olduğunu ileri sürdü.

Anayasa değişikliğine 'evet' dediklerini açıklayan Aydın, toplumdaki dengeleri hırpalayan bir anlayışı içine sindiremediğini belirtti. Pervasızca bir referandum sürecinin yaşandığını anlatan Aydın, siyasi parti liderlerinin üsluplarına dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Ortamı germeye gerek olmadığını kaydeden Aydın, herkesin 80 darbe Anayasasının değişmesini istediğini ancak neden bir kısmının değişikliğe evet, bir kısmının ise hayır dediğinin sorgulanması gerektiğini ifade etti.

Anayasa değişikliği sürecinde sivil toplum kuruluşlarının harekete geçirilmesinin daha iyi olacağının altını çizen Aydın, vatandaşa referandumun anlatılması gerektiğini vurguladı. "Sağduyulu hiç kimsenin hayır demesi mümkün değil." diyen Aydın, ihtilal ürünü bir Anayasanın Anayasa olamayacağını kaydetti. Sivil Anayasa olacağı için evet denmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, değişikliklerde bazı hataların da bulunduğunu savundu.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un referandum sürecinde 'hayır' kampanyası yürütmesine ilişkin ise Aydın, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti. Adnan Menderes ve arkadaşlarının başına gelenlerinin ortada olduğunu dile getiren Aydın, evet demiyorsa bile hayır da dememesi gerektiğini belirtti. Aydın, milletin menfaati için 'evet' denmesi gerektiğini vurguladı.

 
 cihan



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,436 µs