En Sıcak Konular

Yıldırım Demirören'e icra şoku!

27 Ağustos 2010 12:10 tsi
Transferde bu yıl şov yapan ve son olarak 40 milyon euro değer biçilen Brezilya'lı yıldız Robinho'nun peşinde koşan Beşiktaş'a neredeyse 206 bin TL için haciz geliyordu.

Beşiktaş Futbol Kulübü’nün borsada işlem gören şirketi Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, Koç Tekstil Kumaşçılık Dış Ticaret şirketine verdiği senedi ödemeyince icralık oldu.

Mahkemeden ihtiyati haciz kararını jet hızıyla aldıran Koç Tekstil, icra müdürlüğü eliyle Beşiktaş Futbol Yatırımları’na gönderdiği ödeme emrinden sonra 206 bin TL’lik senedinin karşılığını tahsil etti.

Piyasa değeri 328 milyon TL seviyesinde olan Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketi ile İstanbul Esenler’de faaliyet gösteren 10 bin TL sermayeli Koç Tekstil şirketini karşı karşıya getiren alacak meselesi, 21 Haziran 2010’da kesilen ve 1 Ağustos ödeme tarihli senedin ödenmemesi sonrası ortaya çıktı.

Senedin karşılığını tahsil edemeyen Koç Tekstil, senedin ödeme tarihinin üzerinden 12 gün geçtikten sonra mahkemenin yolunu tuttu.

İstanbul 5 Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 12 Ağustos’ta ihtiyati haciz kararı talebiyle başvuruda bulunan şirket, mahkemeden aynı gün ihtiyati haciz kararını çıkarttı.

Kararın uygulanması için ilgili icra müdürlüğünü görevlendiren mahkemenin verdiği karara ilişkin ödeme emrini icra müdürlüğü eliyle Beşiktaş Futbol Yatırımları’na gönderen şirket, geçen hafta cuma günü parasını tahsil etti.

Şirkete yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Beşiktaş Futbol Yatırımları kendilerine ulaşan ödeme emrinden hemen sonra ödemeyi gerçekleştirdi.

Yüzde 30’u halka açık olan Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığını da Beşiktaş Futbol Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören yürütüyor.

referans



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,420 µs