En Sıcak Konular

'17 bin 500 faili meçhulün aydınlatılamamasının nedeni HSYK'dır'

27 Ağustos 2010 11:10 tsi
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Güneydoğu'da 90'lı yıllarda işlenen 17 bin 500 faili meçhul cinayetin aydınlatılamamasının nedeninin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) olduğunu iddia etti.

Kurt, "Bu kurulun malum zihniyetini, Şemdinli İddianamesi'ni hazırlayan savcı Ferhat Sarıkaya'yı acımasız bir şekilde görevden alırken gördük. Cumhuriyet tarihi boyunca bölge halkı hep zulüm gördü. Kimse bunlardan hesap sormadı. 12 Eylül'de HSYK'nın yapısını değiştirmeye var mısınız? 12 Eylül'de 12 Eylül askeri darbesini yargılamaya var mısınız?" dedi.
 
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, referandum gezileri kapsamında ilçe ve köyleri tek tek gezerek, 12 Eylül'de halkın oylayacağı anayasa maddelerini vatandaşlara anlatmaya devam ediyor. Kurt, Hani ilçesinin Çardak, Sütlü ve Koyungüden köyleri ile Gürbüz beldesini ziyaret etti. Gürbüz beldesinde halka hitap eden Kurt, Türkiye'nin demokratikleştirilmesi ve daha yaşanılabilirliği için hazırlanan anayasa paketinin TBMM'den geçirirken, yaşadıkları engellere dikkat çekti.

Muhalefetin tüm engelleme manevralarına karşın paketi, gecelerini gündüzlerine katarak meclisten geçirdiklerine değinen Kurt, CHP'nin daha önce yaptığı gibi bu paketi de iptal ettirmek uğruna Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlattı.

ANAYASA MAHKEMESİ KENDİNİ MECLİSİN YERİNE KOYDU

Kurt, Anayasa Mahkemesi'nin kendini meclisin yerine koyarak halkın menfaatine olan yasaları iptal ettiğine işaret etti. Kurt, "CHP şimdiye kadar 150 kez anayasa mahkemesine gitti. Anayasa Mahkemesi de ne yazık ki birçok yasayı iptal etti. Bu mahkeme 411 oyla geçen ve başörtülü genç kızlarımıza okuma imkânı sağlayan maddeyi de iptal etti. Üstelik bu maddeyi, AK Parti'nin kapatma davasında delil olarak kullanmaya çalıştı." diye konuştu.

HSYK'nın yapısını düzenleyen maddeye de değinen Kurt, kurulun şimdiki yapısının, geçmişte Güneydoğu'da işlenen birçok faili meçhul cinayetleri aydınlatılmasında engel olduğunu savundu.

 
cihan



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs