En Sıcak Konular

Terör kurbanı öğretmenin kardeşleri açlık grevinde  

0 0 0000 00:00 tsi
Yüksekova'da, kan davası nedeniyle öldürülen öğretmenin kız kardeşlerinin başlattığı açlık grevi 11. gününe girdi. Abilerinin öldürüldüğü köye gömülmesinden şikayetçi olan kardeşler, mezarın ziyaret edebilecekleri bir yere naklini istiyor 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, bir süre önce kan davası nedeniyle öldürülen öğretmenin kız kardeşlerinin başlattığı açlık grevi devam ediyor. Ağabeylerinin mezarını şehir merkezine nakletmek istedikleri için 11 gündür açlık grevinde olan kardeşlerden biri, sağlık durumu bozulunca hastanede müşahede altına alındı.

BİR KARDEŞ AĞIRLAŞTI

Altınoluk köyünde iki aile arasındaki kan davası yüzünden ilçe merkezinde öldürülen öğretmen Kerem Ölmez'in cenazesinin aynı köyde toprağa verilmesine yakınları tepki gösteriyor. Cenazede Ölmez'in kız kardeşi Bacı Ölmez karara tepki göstermiş, yaşanan tartışma üzerine cenaze apar topar toprağa verilmişti. Karara tepki gösteren Hicret, Bacı, Siti, Rukiye ve Asya adlı kız kardeşlerinin başlatmış oldukları açlık grevi devam ediyor. Durumu ağırlaşan Hicret, Sağlık Grup Başkanı Doktor Eser Aydın tarafından ikna edilerek hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

KANA KAN İSTEMİYORUZ

Cenaze torağa verildikten bir gün sonra anne ve 5 kız kardeş, yetkili birimlere bir dilekçe vererek oğullarının mezarını buradan ilçe merkezindeki mezarlığa taşımak istediklerini bildirdi. Kız kardeşler, ağabeylerini kendisini öldürenlerin köyüne gömmek istemediklerini ve mezarını rahat bir şekilde ziyaret edemediklerini gerekçe olarak gösterdi. Yasal yollarla ağabeylerini herkesin rahat ziyaret edebileceği bir yere nakletme isteklerinin hâlâ yerine getirilemediğini söyleyen kardeşlerden Bacı Ölmez, "11 gündür ağzımıza bir şey almadık. Biz mezarlıkta toplanan ağalara söz geçiremedik, bunu yasal yollarla yapalım dedik. Hemen kaymakamlığa bir dilekçeyle başvurduk. Ancak bu 11 gündür dilekçemize karşılık verilmiyor. Bu bizim en doğal hakkımız değil mi? Tüm yetkililere sesleniyorum. Öncellikle biz hiçbir şekilde kan davasını istemiyoruz. Ağabeyim kanına karşı kan istemiyoruz sadece ağabeyimizin mezarını ilçe merkezine götürmek istiyoruz" dedi.

Ölmez'in kan davası nedeniyle öldürülmesinin ardından Yüksekova'da çok sayıda vatandaş, töreleri protesto eden bir yürüyüş gerçekleştirmiş ve öğretmenin öldürülmesini kınamıştı.


Talepleri hukuki

Hakkari Baro Başkanı Avukat Nevzat Anuk da, 5 kardeşin ağabeylerinin naaşını başka bir yere götürmek istemelerinin tamamen hukuki bir hak olduğunu söyledi. Kaymakam Celalettin Cantürk ise, görevi nedeniyle Ankara'dan yeni döndüğünü söyleyerek ailenin isteğini değerlendireceğini ve gerekeni yapacağını belirtti.


yenişafak
 
 



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,507 µs