En Sıcak Konular

Esas kartlar son hafta açılabilir uyarısı

27 Ağustos 2010 09:23 tsi
Esas kartlar son hafta açılabilir uyarısı Taha Kıvanç'ı ürküten uyarı: "Şimdiye kadar olanlar ne ki, esas oğlanlar ve kampanya konuları son bir hafta içerisinde devreye girecek..."

...

Pek çok konuda geçmişte görüşlerimizin çakıştığı dostum bu defa benden çok farklı düşünüyormuş. Ona göre, gözümü eskisi kadar açmıyor, kulaklarımı yeterince kullanmıyormuşum. "Gözlerini açık tutsan, kulaklarını diksen hiçbir şeyin sandığın kadar doğru gitmediğini anlardın" dedi.

Son zamanlarda elime kamuoyu yoklaması geçmemesini 'Evet' oylarının inişte olmasına bağlıyor o. Evet'ler Anadolu'da epey yüksekmiş, ama büyük kentlerde hayal kırıklığı yaşanabilirmiş. "Büyük bir Ege ilinde yapılan ankette 'Hayır' oylarının yüzde 75'e çıkabileceği görülmüş" dedi bana. İstanbul için verdiği haber de şu: "Her şey ortada görünüyor..."

Eğer verdiği bilgi doğruysa, kötü; çünkü halkoylamasında sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir gibi nüfusu kalabalık iller belirleyecek.

Tayyip Erdoğan dışında ortada görünen fazla Ak Partili olmamasını da hayra yormuyor dostum. Bunun, Tayyip Bey'in halk nezdindeki popülerliğinin 'Evet' oyuna dönüşeceği beklentisinden hareketle benimsenmiş bir taktik olduğu tespitime de katılmıyor. "Kampanya her ildeki mitinglerden ibaretse, tamam; ancak miting sonrası günlerde teşkilât yatıyorsa sonuç nasıl alınacak?" diye sordu.

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağzından dillendirdiği "O sorunu da biz çözeriz, ötekini de, hatta berikini de" söyleminin Süleyman Demirel'den apartma olduğu iddiasında dostum. "Ne çabuk unutuyorsunuz, hayret" diye başladığı cümlesini şöyle tamamladı: "Siyasi haklar referandumunda ANAP'ın tezinin halktan rağbet görmemesi sonrasında yapılan ilk seçime DYP lideri olarak katılan Demirel, 'Onlar ne veriyorsa, ben taban fiyata beşbin lira fazla vereceğim' gibi absürd bir söylem icat etmişti."

Kıkırdadığımı fark edince, "Gülme, sonuç aldı ama..." diye azarladı da.

Ona göre, referandumda sandıktan 'Hayır' oylarının fazla çıkması şimdi de benzer bir süreci başlatabilecek. Bir yandan referandumda 'Hayır' sonucu çıksın diye çalışıyor, bir yandan da kısa süre sonra yapılacak seçimin de provasını yapıyorlar. CHP'nin herkese mavi boncuk dağıtması bu sebepten... Böyle dedi.

MHP kampanyada 'Kürt' sorununu ısrarla işleyerek milliyetçi kesimin 'Evet' demesini zorlaştırıyor; CHP ise mavi boncukları Ak Parti tabanındaki "Bizimkiler bu sorunu çözemez" kötümser duygusunu tahrik etmek üzere dağıtıyor. Önünde kurulmuş tuzakları boşa çıkartmak için Ak Parti'nin bir erken uyarı sistemi bulunmadığına da inanıyor dostum...

"Şimdiye kadar olanlar ne ki, esas oğlanlar ve kampanya konuları son bir hafta içerisinde devreye girecek; şimdiye kadar serilen ağlara takılırsa Ak Parti, sandık güvenliğini de kaybedebilecek... Sonrası? Yandı gülüm keten helva..."

Taha Kıvanç / Yeni Şafak'daki köşesinden ilgili kısım



Bu haber 988 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,636 µs