Avcı operasyonu kimin? | " /> Avcı operasyonu kimin? | "/>

En Sıcak Konular

Avcı operasyonu kimin?

26 Ağustos 2010 23:40 tsi
Avcı operasyonu kimin?

İçişleri Bakanlığı’na başvurarak merkeze alınmasını isteyen Eskişehir Emniyet Müdürü Avcı, yazdığı kitapla gündemi sarssa da inandırıcılığını kaybetme riski taşıyor. Çünkü hem yazdıkları, hem söyledikleri, hem de konuştuğu isimler, Avcı’yı yav

Kim ne derse desin... İçişleri Bakanlığına başvurarak Eskişehir Emniyet müdürlüğünden merkeze alınmasını isteyen emniyet mensubu Hanefi Avcı, bugüne kadar Türkiye için pek çok hizmet ortaya koymuş bir isim. Edirne’de gümrükte yaptıkları yolsuzlukla mücadelede öne çıkan operasyonların başında geliyor. Susurluk sürecinde konuşması da oldukça önemliydi. Bazı gerçeklerin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynadı.

Şimdi Avcı yeniden karşımıza çıkıyor. yazıdğı kitapla tartışma yaratıyor. Kitapta kısmen hükümeti, ama öncelikli olarak Gülen cemaatini hedef alıyor.

Yazdıkları tartışma yaratacak cinsten...

Üstelik sadece Gülen cemaatinin emniyet ve diğer kurumlardaki kadrolaşmasıyla ilgili değil, Türkiye’nin bir kaç yıldır karşı karışıya kaldığı provokatif eylem ve saldırılarla da ilgili ilginç açıklamalarda bulunuyor. Söylediği şu: Gülen cemaati MİT, Emniyet ve Yargı’da kadrolaştı, daha doğrusu buralara sızdı. Ayrıca, Ergenekon, Danıştay ve diğer tartışmaları davalar cemaatin yanlış yönlendirmesinin eseri.

Lafı uzatmaya gerek yok... Avcı’nın iddialarını müfetişler ve yargı inceleyecektir. Elbette bu iddialar ciddi. Ancak Ergenekon süreci sonunda Avcı’nın haklı olup olmadığını göreceğiz. Şu ana kadar yapılan incelemeler Avcı’nın haksız olduğunu gösteriyor.

Biz meselenin şu boyutuna bakacağız: Avcı’nın bu kitabı yazması, Mahir Kaynak’ın da söylediği gibi, başlıbaşına, Avcı’nın şahsi bir hesaplaşmasının ürünü olarak kabul edilemez. Bu organize bir çalışmadır. Avcı’nın bireysel olarak yazdığı bir kitap olsa bile, kitabın tanıtımında katıldığı programlar konuştuğu isimler bu işi artık organize bir hale getirmiştir. Avcı’nın OdaTV’ye, Nedim Şener gibi gazetecilere konuşması manidardır. Evet, herkesin söylediği gibi amaç referandum süreciyle ilgilidir. Kimse yargıda reforma odaklanmış olan referandum öncesinde yargının ele geçirilmeye çalışıldığı iddiaları ortada kol gezerken bu kitabın yazılmasının tesadüf olduğunu söyleyemez.

 
www.iyibilgi.com



Bu haber 1,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs