En Sıcak Konular

Çiçek: Ramazan Bayramı'nda kurban konuşulmaz

26 Ağustos 2010 18:54 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli mitinginde 'Genel af' ile ilgili vermiş olduğu söze, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ankara'nın Polatlı ilçesinde cevap verdi.

Bakan Çiçek, "Bu neye benziyor, Ramazan ayında kurban işini konuşmamıza benziyor. Kurban bayramında kurban işi konuşulur. Ramazan ayında, Ramazan orucunu konuşmak lazım," dedi.
Bir dizi ziyaret, gezi ve inceleme yapmak üzere Ankara'nın Polatlı İlçesine gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Bugünde şimdi tuttu bir genel af tartışması başlattı. Genel af dediği esas itibariyle bu terör örgütü mensupları da dahil içerdeki, dışarıdaki, dağdaki, beş adam öldürmüş, on adam öldürmüş, iki yaşındaki çocuğu öldürmüş, filanca yeri bombalamış olanlar dahil söylediği. Bizim şimdi bu işi konuşmamız gerekirken referandum. Bu neye benziyor, Ramazan ayında kurban işini konuşmamıza benziyor. Kurban bayramında kurban işi konuşulur. Ramazan ayında, Ramazan orucunu konuşmak lazım. "ifadesini kullandı.

Anayasa değişiklik paketini hazırladıklarında 15 maddeden oluştuğunu belirten Çiçek, "Yüzde bir ve daha fazla oy almış bütün partilere gittik. Meslek örgütlerine gittik. Odalar birliği ve Türkiye işveren sendikaları birliği ile İşçi sendikaları ve Memur sendikaları bizim hazırlamış olduğumuz teklife şunları da yapabilir misiniz? dedi. Yepyeni bir anayasa olsa daha derli toplu olacak ama acil ihtiyaç olarak iki konu gündeme geldi." dedi.

Bakan Çiçek, "Odalar birliğinin, günümüz demokrasisi katılımcı demokrasisi olduğunu belirterek , Ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarının belirlenirken bu sürece dahil olmak istediklerini söyledi. Odalar Birliğinin bu değişimin içerisinde olmak istediğini çünkü bu işin sahibinin esas itibariyle kendileri olduklarını dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, şöyle devam etti: "Türkiye'de kalkınma özel sektör ağırlıklı yapılıyor. Böyle olması da gerekiyor. Doğru olanı da budur. Ekonomik, Sosyal konseyi iktidarlar isterse topluyor. İstemezse toplamıyor. İstediğini çağırıyor, istemediğini çağırmıyor. Bazen üç sene beş sene toplanmadığımız oluyor. Biz anayasal teminat istiyoruz. Bunu anayasa metnine koyun dediler. İkincisi olarak Odalar birliği, biz yurt dışına sık seyahat eden bir kısımı temsil ediyoruz. İşimiz var gücümüz var. Bir elli liralık vergi borcu çıkıyor. Cumartesi günü biletinizi almışsınız biletinizi hazırlamışsınız. Tutun ki Almanya'da bir iş görüşmesine gidiyorsunuz. Cumartesi kapıdan döndürüyorlar. Bizim için madem yeni bir anayasa yapamıyoruz. Bu iki teklifi koyun dediler. Ayrıca Memur sendikaları biz toplu görüşme yapıyoruz. Bunun bir anlamı yok. Siz bizi 15 gün dinliyorsunuz. Sonrada yine bildiğinizi okuyorsunuz. Eğer bizim bu sürece katılmamızı istiyorsanız. Biz toplu sözleşme yapmak istiyoruz. Grev istiyoruz. Biz tabi grevi de anayasa değişiklik paketinin içerisine koymak istediğimizde bu 26 maddenin, 36 madde olması gerekir. Grevle ilgili bazı tartışmalar oluyor, faydası vardır, zararı vardır diye ama hiç olmazsa toplu sözleşme düzenini getirelim dedik." diye konuştu.

Bakan Çiçek bugünkü Anayasa da oylanan işçi ve memur sendikaları ile ilgili düzenlemelerin taleplerinin önemli bir kısmı olduğuhu belirterek, "Biz düşünüyoruz ki bu anayasa benim ile ilgili değil, hepimizle ilgili. Önümüzdeki sene yapılacak seçimlerde kimin iş başına geleceğini ben bilemem ama kim gelirse bu değişikliklerden onlarda istifade edecek. Onlar zaten şuan bu değişikliklere hayır lafını söylüyor gibi gözüküyor ama iş başına gelirsem bunları tümüyle yırtıp kaldırıp atacağım diye bir açıklamaları da şuana kadar olmadı böyle bir şeyi de söylemiyorlar." diye konuştu.

Bu değişikliğin herkesin düşünüp, taşınıp soğuk kanlılıkla karar vereceği bir husus olduğunu anlatan Çiçek, "Esas olan da milletin karar vermesidir. Bizim vatandaşlardan isteğimiz evvela sandığa gitmelidir. İkincisi oy kullanırken kimlik numarası gerekiyor. Bugün hala 1 milyon 600 bin civarında kimlik numarası almamış vatandaşımız var. Kimlik numaralarını bir an evvel alsınlar bu sadece oy kullanmak için lazım değil her yerde lazım. Üçüncüsü de nasıl istiyorsa öylece karar versin. Biz evet olsun isteriz başka türlü fikre de saygılıyız. Zaten demokrasi de bu."

cha



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs