En Sıcak Konular

'Sizinle konuşursam sizi öldürmem'!

26 Ağustos 2010 18:31 tsi
'Sizinle konuşursam sizi öldürmem'! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen Prof. Dr. Vamık Volkan, ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilen Ekopolitik- Türkiye'nin Büyük Çatısı Diyalog Grubu heyetinin başkanlığını yapan Prof. Dr. Vamık Volkan, ziyarete ilişkin, "Cumhurbaşkanımız her şeyin silahla bitmeyeceğini ve herkesle konuşmanın önemli olduğu söyledi." değerlendirmesini yaptı.

Volkan, kabulün ardından Ekopolitik Genel Koordinatörü Tarık Çelenk ve direktörü Murat Sofuoğlu ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Derneği'nin çatısı altında faaliyet gösteren, bağımsız bir araştırma merkezi kurduklarını dile getiren Prof. Dr. Vamık Volkan, Ekopolitik'in sivil bir kurum olduğunu ve 2 yıldan beri farklı düşünenleri bir araya topladığını ifade etti.

Geliştirdikleri laboratuvarda, toplumun asli unsurlarını oluşturan değişik etnik ve görüşlerdeki vatandaşların, gençlerin bulunduğunu anlatan Volkan, Türkiye'deki toplumsal süreçleri incelediklerini söyledi. Bu süreçte birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Volkan, "Hakkari'ye gidip orada vali, belediye başkanı ile görüştük. Üniversitelerle ve gençlik kurumlarıyla toplantılar yaptık. Hakkari'de taş atan çocuklarla ilgili bir psikanalisti görevlendirdik ve bu çocukların neden taş attığı konusunda fikirler edindik. Amacımız çok basit, herkesin konuşarak önerilerini ortaya koymasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'e 3 hafta önceki görüşmesinde faaliyetleriyle ilgili rapor verdiklerini belirten Volkan, "Bütün raporları okumuş, çok güzel. Bu tür çalışmalara çok önem veriyor. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız, Türkiye'deki sorunların çözülmesi için her şeyin yapılmasını istiyor. Bugün çekirdek grup dediğimiz 19 kişiyi getirdik. Herkes konuşup, fikirlerini söyledi." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin ''Sayın Cumhurbaşkanı'ndan Kürt sorununda izlenen politikalarla ilgili bir özeleştiri geldi mi?'' şeklindeki sorusu üzerine Volkan Vamik,Cumhurbaşkanı, sivil süreçlerin çok önemli olduğunu belirtti. Bunları takdir ettiğini ve destekleyeceğini söyledi. Her şeyin silahla bitmeyeceğini ve herkesle konuşmanın önemli olduğunu ifade ederek, "Ben sizinle konuşursam sizi öldürmem, çok basit bir şey. Sizinle konuşursam sizi anlamaya çalışırım, siz de beni anlamaya çalışırsınız. O zaman aramızda bir beraberlik çıkar." ifadelerini kullandı.

Volkan, bu çalışmalarda Cumhurbaşkanı'na çok rol düştüğünü aktardı.

cha



Bu haber 1,151 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs