En Sıcak Konular

Arınç: 'Ankara'da geri adım atar'

26 Ağustos 2010 18:12 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Genel af çıkaracağız' vaadiyle insanları kandırdığını söyledi.

Arınç, Tunceli'de halka söz veren Kılıçdaroğlu'nun Ankara'ya geldiğinde yapılacak ikazla sözünü geri alacağını savundu.

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde partisince düzenlenen açık hava mitinginde halka hitap eden Bülent Arınç, hazırladıkları anayasa değişikliği paketinin Meclis'te yeterli oyu almaması sebebiyle halkoyuna sunulduğunu hatırlattı. CHP'li vekillerin oylamaya katılmadığını, MHP'lilerin ise 'ret' oyu verdiklerini dile getiren Arınç, şunları kaydetti: "Biz de sandığı sizin önünüze getirdik. Bunun adı halk oylamasıdır. Bu konuda halkımızın hakemliğine gidiyoruz. Bu yapılanlar iyidir güzeldir demekle 'evet' oyu kullanacaksınız. Kimseye bir faydası olmaz derseniz 'hayır' oyu kullanırsınız. Ama bunun sonuçları çok önemli. Vereceğiniz karar niçin 'evet' niçin 'hayır' noktasında olmalı. Biz 'evet' demenizi arzu ediyoruz ve bunun sebeplerini sıralıyoruz. Halkımız niçin 'evet' diyeceğini çok iyi biliyor. Ama muhalefet liderleri 'hayır' densin istiyorlar, ama niçin 'hayır' denilmesi gerektiğinden bahsetmiyorlar, orasını açıklamıyorlar. Sadece 'hayır' deyin diyorlar."

Hükümet olarak milli birlik ve beraberlik projesini başlattıklarını anlatan Bülent Arınç, şu görüşleri dile getirdi: "Bu ülkede terör olmasın birlik bütünlük olsun dediğimiz zaman MHP ve CHP bize ithamda bulundu. Dediler ki, 'Bakın bakın bunun ardından ne gelecek. Bunlar genel affı getirecekler, Öcalan'ı affedecekler'. Duydunuz değil mi o zaman bunları. Hayır dedik genel af bizim kitabımızda yazmıyor. Öyle bir şey düşünmüyoruz. Ama onlar ısrarla bunu tekrar ettiler. Şimdi Kılıçdaroğlu ne söylüyor; Tunceli'ye gitmiş, Bursa'da böyle bir şey konuşmamış. O nerede ne konuşacağını çok iyi biliyor maşallah. Tunceli'de coşmuş diyor ki; 'Hayır oyu verin hayır oyu sandıktan çıktığı gün genel af gelecek'. Müjde veriyor. Genel af getireceklermiş. Peki benim için söylediklerini nereye koyacaksın. 'Bunlar genel af çıkarır, Öcalan'ı İmralı'dan çıkarır, terör örgütü militanlarını sokağa salar bunlar da Meclis'e girer' diye bana iftira atan sen değil miydin? Hadi bunu Kılıçdaroğlu söylüyor da, onunla birlikte 'hayır' oyu kullanmaya karar veren MHP bu sözlere ne diyor? İşte bu noktaya geldik değerli kardeşlerim. Kılıçdaroğlu daha öncede genel af düşünülebilir demişti. Ankara'ya geldi 'hadi oradan' dediler sözünü geri aldı."

MHP tabanının CHP'nin arkasından gitmeyeceğini ifade eden Arınç, "MHP tabanına sesleniyorum; MHP tabanındaki kardeşlerim niçin evet diyeceklerini iyi biliyorlar. Ve genel aftan söz eden bir CHP'nin arkasına vagon olmayı kendilerine zul kabul ediyorlar. Bu çok önemli bir konudur. Biz sadece bugün anayasanın değişmesini konuşmalıyız. 12 Eylül genel seçim değil. Genel seçim olsaydı hamdolsun alanları dolduran 20, 30, 40, 60,80 bin insan yüzde 47'yi de geride bırakarak bizi iktidara getirirdi. Bu sıcağın nemin altında toplanan 60 bin kişi neyin işaretidir? Millet AK Parti'ye güveniyor, AK Parti de millete güveniyor. İki dönemdir iktidarız, üçüncü dönem gelmesinler diye şimdi ağızlarına gelen hakaretleri yapıyorlar." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kullandığı 'Hayır da hayır vardır' sözünün Anadolu'daki karşılığının farklı olduğunu aktaran Bülent Arınç, "Bu cümledeki 'hayır' şerrin karşısındaki 'hayır'dır. 'Hayırlı günler, hayırlı ramazanlar' deriz. Bunu şerrin karşılığında kullanırız. Yani 'evet'in karşılığı olarak kullanmıyoruz." ifadelerini kullandı.

cha



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,657 µs