En Sıcak Konular

CHP: Af açıklaması önceki açıklamalarla paraleldir

26 Ağustos 2010 18:00 tsi
CHP Sözcüsü Hakkı Suha Okay, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de terör örgütü PKK mensupları için genel af çağrısının daha önceki açıklamalarla paralellik içerdiğini söyledi.

Partisinin MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Okay, referandum çalışmalarının ele alındığını ifade etti. 'Yandaş medya' yerine "AK Partili medya" ifadesini kullanan Okay, Bingöl'deki mitingde kendilerine yönelik protestoların AK Partililer tarafından yapıldığını iddia etti. "Bingöl ovası Başbakanın yuvası" gibi sloganlar atıldığını dile getiren Okay, kendilerine yönelik de 'kahrolsun' türünde sloganlar atıldığını belirtti. Protesto yapanların bazılarının kamu kurumunda çalıştığını da iddia eden Okay, gerekli yasal işlemlerin yapılmasını beklemelerinin en doğal hakları olduğunu ifade etti.

Başbakanın referandum mitinglerine etten duvar koruma ordusuyla gittiğini savunan Okay, bunun nedeninin ise ayrılıkçı siyaset olduğunu ileri sürdü. Referandum sırasında devletin imkanlarının kullanılmamasını isteyen Okay, İzmir Buca Belediye Başkanının 'kesin ihraç' istemiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Bazı ilçe başkanlıklarına atama yapıldığını dile getiren Okay, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Sandıkların güvenliği konusundaki bir soruya Okay, seçim sürecinde CHP'lilerin sandıklara sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Seçim hilelerinin zaman zaman yaşandığını ileri süren Okay, seçimde şaibe kalmaması için en büyük sorumluluğun ise Yüksek Seçim Kuruluna ait olduğunu ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de terör örgütü PKK mensupları için genel af çağrısının hatırlatılması üzerine Okay, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının Grupbaşkanvekiliyken yapılan açıklamayla paralel olduğunu savundu. Af için toplumsal mutabakatın şart olduğunu dile getiren Okay, silahların bırakıldığı, kanın durduğu, uzlaşma zemininin oluştuğu bir ortamda genel af düşünülebileceğini belirtti. Konuyu sadece genel af yönüyle sınırlandırmanın toplumu yanıltmak olacağını dile getiren Okay, "Bu yeni söylem değil, önceki söylemlerin bir tekrarıdır." dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un veda ziyaretiyle ilgili olarak ise Okay, görüşmeye Başbuğ'un tek başına geldiğini ve görüşmenin ikili arasında yapıldığını belirtti. Sürenin biraz daha kısa olduğunu anlatan Okay, devletin teröristbaşıyla anlaştığı yönündeki iddialar için de görüşmenin sabit olduğunu ileri sürdü. "O zaman ne görüştünüz, normal bir ziyaret mi?" diye soran Okay, görüşüldüyse görüşmenin açıkça ifade edilmesi gerektiğini söyledi. Okay, "Hala görüşmedik demek, abesle iştigaldir." diye konuştu.

Hanefi Avcı'nın kitabıyla ilgili olarak Okay, hala emniyette çalışıp gazetelerde köşe yazan emniyet mensubu bulunduğunu iddia etti. Avcı'nın merkeze alınma yönünde bir talebi bulunduğunu dile getiren Okay, köşe yazan emniyet mensupları içinde aynı hassasiyetin gösterilmesini istedi. Okay, konunun 12 Eylül'den sonra Meclis gündemine getirilebileceğini kaydetti.

cha



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs