En Sıcak Konular

DP'li belediye başkanı 'EVET' dedi

26 Ağustos 2010 17:11 tsi
Parti yönetiminin 'hayır' kararına rağmen referandumda 'EVET' diyecek...

Sakarya'nın Karasu ilçesi Darıçayırı beldesinin Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Ahmet Başaran, parti yönetiminin 'hayır' kararına rağmen referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.
DP'li Darıçayırı Belediye Başkanı Başaran, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Aksöz, Sefer Dağ, Ergün Saygılı ve Mustafa Yıldırım ile düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa değişikliğinin oylanacağı referandumda özgür iradeleriyle 'evet' diyeceklerini açıkladı.

'Hayır' diyeceklerini açıklayan DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un aksine 'evet' oyu kullanacaklarını ifade eden Başaran, parti yönetiminin aldığı kararların kendi özgür iradelerini bağlamadığını dile getirdi.

Anayasa değişiklik paketindeki maddelerin, ülkenin demokratik gelişimi açısından önemli olduğunu kaydeden Başaran; "Biz anayasa değişiklik paketinin ülkenin gelişimi açısından önemli olduğunu biliyoruz. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmadığı, herkesin daha fazla hürriyete kavuştuğu, hakimler ve savcıların daha bağımsız karar verebildiği bir demokrasi için yeni anayasaya 'evet' denmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun üzerine, arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunduk ve 'evet' demeye karar verdik." dedi.

Demokrat Parti'den seçilmiş olmalarına rağmen, seçildikleri günden bu yana partiden olumlu tavır görmediklerini anlatan Başaran, şunları söyledi: "Parti, önce hizmet verir sonra karar alır. Biz seçildiğimiz günden bu yana partimizden en küçük bir beklenti içinde olmadık. Ancak onların da bize herhangi bir katkısı olmadı. Bağımsız belediye başkanı olmak ile Demokrat Partili başkan olmak arasındaki farkı hissedemedik. O nedenle partinin aldığı karar bizi bağlamıyor. Biz kendi irademizle referanduma gideceğiz ve oyumuzu da olumlu olarak kullanacağız." (CİHAN)




Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,809 µs