En Sıcak Konular

Türkiye'nin demokrasi açığı nasıl kapatılır?

26 Ağustos 2010 16:29 tsi
Türkiye'nin demokrasi açığı nasıl kapatılır? Zeytinburnu Belediyesi’nin “BU ÜLKE – Türkiye’nin Demokrasi Serüveni” başlığı altında düzenleyeceği paneller, sizlerin katılımıyla başlıyor.

Zeytinburnu Belediyesi’nin  “BU ÜLKE – Türkiye’nin Demokrasi Serüveni” başlığı altında düzenleyeceği panellerin ilki 28 Ağustos 2010 Cumartesi günü 14.00–17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

“TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ AÇIĞI NASIL KAPATILIR?” konulu panelin moderatörlüğünü İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mensur Akgün yapacak.




Demokrasi serüveninin ilk haftasındaki panelistler Anayasa hukukçusu Serap Yazıcı, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Mustafa Şentop, Radikal gazetesi yazarı Avni Özgürel ve İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya olacak.
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek paneller dizisinin birincisinde;

- Türk Demokrasisinin Açık Verdiği Yerler
- Demokratik Bir Hukuk Devleti’nin İnşası
- Temel Hak ve Özgürlüklerin Anayasal Teminat Altına Alınması
- Türkiye’de Var Olan Yargı Düğümünün Çözümü
- Toplumsal Barışa Hukuk Devleti Güvencesi
konuları işlenecek, Türkiye’nin demokrasi serüveni ele alınacak.  Panellere tüm ilgililer davetlidir.

 





İRTİBAT İÇİN:
Adres:
Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi
Zeytinburnu Meydanı, Semiha Şakir Cad. Zeytinburnu/İSTANBUL
Tel:              0 212 415 58 58              Web:   www.zeytinburnukultursanat.com
Blog:           zeytinburnukultursanatmerkezi.blogspot.com   E-mail:     zks@zeytinburnu.bel.tr

 

Moderatör ve Panelistler hakkında bilgi:

Prof. Dr. Mensur Akgün, İstanbul Kültür Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden ilk lisansını, ikinci lisans eitimini ise Oslo Üniversitesi'nden, sırasıyla Uluslararası İlişkiler ve Sosyal Antropoloji dallarında almıştır. Siyaset Bilimi alanındaki yüksek lisans çalışmasını Oslo Üniversitesi'nde gerçekleştiren Akgün, doktora çalışmasını ise Boğaziçi Üniversitesi'nde yapmıştır. Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (Global Political Trends Center - GPoT) Direktörü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı olan Akgün, bu görevlerin yanı sıra Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) Dış Politika Programı Direktörlüğünü yürütmektedir. Referans Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan Prof.Dr. Akgün'ün, Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası alanında yayınlanmış birçok eseri bulunmaktadır.

***

Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, İstanbul Şehir Üniversitesi

Uluslararası ilişkiler uzmanı olan Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörlüğünü yapıyor. Ortadoğu üzerine çalışmalarıyla tanınan Çetinsaya lisans ve yüksek lisansını Ankara Üniversitesinde doktorasını ise Manchester Üniversitesi’nde Ortadoğu çalışmaları bölümünde yaptı. Çetinsaya’nın 19 ve 20 Yüzyıl’da Osmanlı ve Modern Türkiye Tarihi gibi pek çok araştırması kitaplaştırıldı. Son olarak Seta Vakfı ile birilket yaptığı bir çalışmanın sonucu olarak“İşgalin 6. Yılında Irak” isimli kitabı yayınlanmıştır.

***

Prof.Dr. Serap Yazıcı Bilgi Üniversitesi

Anayasa hukukçusu olan Serap Yazıcı, 1998'den beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Yargı bağımsızlığı üzerine, Yargısal Düğüm: Türkiye’de Anayasa Reformuna İlişkin Değerlendirme Ve Öneriler"  isimli raporun editörlüğünü yapan Yazıcı, 2007 yılında sivil anayasa taslağı hazırlama kurulu üyeliğini de yaptı. Yazıcı’nın, ülkelerin anayasaları konusunda pek çok araştırma kitabı bulunuyor. Ayrıca “Başkanlık ve Yarı-Başkanlık Sistemleri”, Demokratikleşme Sürecinde Türkiye “isimleriyle yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.  Eserleri hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmaktadır.

***

Avni Özgürel, Gazeteci

İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi Ekonomi Maliye bölümünde yüksek öğrenimini sürdürürken Ankara Ulus gazetesinde çalışmaya başlayan Özgürel, 12 Eylül darbesinde darbe karşıtı yayın yapan haftalık Yeni Sözcü dergisini çıkarmıştır. 1981 senesinden sonra TRT için diziler yazan Özgürel, pek çok gazete ve dergide üst düzey yönetici olarak ta çalıştı. Özgürel, halen TRT için programlar yapmakta ve Radikal gazetesinde yazmaktadır. Bir çok yyaanlanmış araştırma  ve makalesinin yanısıra “İşaret Taşları”, “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İktidar Oyunu”, “Osmanlı'ya Hasret Topraklar”, “Portreler Galerisi Küllenen İzler- 1-2 “. “Ayrılıkçı Hareketler Ziya Gökalp'in Kürt Dosyası “ isimli kitapları bulunmaktadır.
***

Doç.Dr. Mustafa Şentop, Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi,Türk Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı Ögretim Üyesidir. Aynı üniversitede dekan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Dünya Bülteni dergisinde yazıları yayımlanan Mustafa Şentop’un Osmanlı Yargı Sistemi ve Kazaskerlik, Türk Hukuk Tarihi Araştırmaları isimli de kitapları bulunmaktadır.
 



Bu haber 1,787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    126,311 µs