En Sıcak Konular

'MHP tekrar barajın altına inecek'

26 Ağustos 2010 16:27 tsi
"MHP'nin üst yönetimine sesleniyoruz. CHP'nin vagonu olmaktan vazgeçin, yoksa...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'evet' mitingleri kapsamında bugün memleketi Erzurum'un Tortum ilçesinde halka seslendi. Beraberinde Erzurum milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Fazilet Dağçı Çığlık ile Tortum'a gelen Bakan Akdağ yoğun ilgiyle karşılandı.

Türkiye'de darbecilerin, millete hürriyetini iade eden Demokrat Parti'ye 10 yıl tahammül edemediğini belirten Bakan Akdağ, darbecileri 'askeriyenin içine çöreklenmiş çeteler' olarak niteledi. 1980 darbesinden en fazla zarar gören gruplardan birinin de ülkücüler olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, "Bu darbe anayasasını kaldırmak için yola çıktık, ancak ülkücülerin kemiklerini sızlatırcasına nasıl olur da sayın Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi ile referandumda 'hayır' oyu verilmesini ister. Gerçekten o dönemlerde sıkıntı çeken ülkücülerin kemikleri sızlıyor. Benim Tortumlu kardeşim tüm bunlar karşısında nasıl olur da 'hayır' der. Bacılarımız üniversitelere başörtülü olarak giremiyorlar. Buna sebep olan yüksek yargıdır. Milliyetçi Hareket Partisi ile bunu değiştirmek istedik, 411 milletvekilinin oyladığı değişiklik Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. Sayın Kılıçdaroğlu 'İktidara geldiğimde genel af çıkacak' dedi. Genel af demek Apo'nun affı demek, PKK'lıların affı demek değil mi? Sayın Bahçeli sana soruyorum sen Kılıçdaroğlu ile nasıl olur da 'hayır deyin' dersin." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP için kullandığı 'Bunlar CHP'nin vagonu oluyorlar' sözünü hatırlatan Bakan Akdağ, "Sayın Bahçeli ve arkadaşları 'hayır' kampanyasını yürüttükleri müddetçe CHP'nin vagonu olmuşlardır. Erzurum'dan MHP'nin üst yönetimine sesleniyorum. Bu vagonluktan vazgeçin, yoksa millet sizi bir kere daha barajın altına indirecektir. Sayın Kılıçdaroğlu diyorki 'referanduma 'hayır' deyin, ben Tuncelili Kılıçdaroğlu olarak geleceğim PKK'lıları da Apo'yu da affedeceğim.' Sayın Bahçeli Kılıçdaroğlu'nun değirmenine su taşımak sana yakışır mı? Ama MHP'li kardeşlerim bu değirmene su taşımayacak. Benim ağrıma gidiyor, nasıl olur da MHP, İşçi Partililerle, PKK'lılarla, CHP'lilerle birlikte referandumda 'hayır' kampanyası yapar?" şeklinde konuştu.

'AK Parti kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor' eleştirilerine de değinen Bakan Akdağ, "Ya kardeşim ben neyin yargısını değiştireyim. Biz başörtüsü ile ilgili yaptığımızı düzenlemede 411 oyu iptal eden Anayasa Mahkemesi'ni milletimizin istediği yere getirmek istiyoruz. Bu anayasa değişikliğine 'hayır' verenlerin oluşturduğu cephe darbecilerin cephesidir. Onlar Tortumlu kardeşlerimin iradesinin yüksek olmasını istemezler. Onlar kendilerini sizden bizden yüksek görüyorlar." ifadelerini kullandı.

Milletvekili Gülyurt ise 27 Nisan e-muhtırasının devlete maliyetinin 50 milyar dolar olduğunu belirterek, referanduma 'evet' denilmesinin önemine değindi. 

CİHAN

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,418 µs