En Sıcak Konular

Manisa'daki ölümlerin sebebi

26 Ağustos 2010 16:01 tsi
Sağlık Bakanlığı Manisa'daki şüpheli ölümlerle ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Manisa'daki şüpheli ölümlerin nedeninin pazar gününe kadar netleşmesini beklediklerini söyledi. Çom, İstanbul'da görülen kırmızı göz salgınına da enderovirüsün neden olduğunun belirlendiğini, bugüne kadar yaklaşık 36 bin kişinin bu rahatsızlıktan etkilendiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, Manisa'daki ölüm vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aynı belirtileri gösteren vakalardan 4'ü yoğun bakımda olmak üzere 8'inin tedavi altında olduğunu hatırlatan Çom, "Yoğun bakımda olanların da hayati tehlikesi bulunmuyor." diye konuştu. Konuyu araştırmak üzere Bakanlık tarafından iki ayrı heyetin oluşturulduğunu dile getiren Çom, gelen numuneler üzerindeki tetkiklerin devam ettiğini söyledi.

Vakaların, sadece Manisa ile sınırlı olduğunu ve son bir haftadır başka iller de dahil olmak üzere herhangi bir bildirim yapılmadığını dile getiren Çom; bu tablonun ise salgın hastalık noktasında insanları tehdit edecek bir durumun söz konusu olmadığını gösterdiğini kaydetti. Çom, görülen bulguların ortaya çıkmasını sağlayan çok sayıda hastalık olduğuna da dikkat çekti. Ölen vakalardan birinde yılan sokması tespit edildiğini dile getiren Çom, "Yılan sokması da aynı bulguları yaratıyor. Bu nedenle daha önce 6 şüpheli ölüm olarak açıkladığımız sayıyı şimdi 5'e düşürmüş durumdayız. Çünkü bir vakamızın, yılan sokması ile öldüğü kesinleşti." şeklinde konuştu.

Çom, Manisa'da görülen vakaların Batı Nil Ateşi olup olmadığı konusunun ise Pazar gününe kadar netleşmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

İSTANBUL'DAKİ KIRMIZI GÖZ SALGINI

Çom, İstanbul'da görülen kırmızı göz salgını ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Bu hastalığa enderovirüsün neden olduğunun belirlendiğini aktaran Çom, ilk zamanlarda günde 2 bin 500 ila 3 bin arasında olan vaka sayısının son günlerde binlere kadar düştüğünü belirtti. Çom, bugüne kadar yaklaşık 36 bin kişinin bu rahatsızlıktan etkilendiğini dile getirdi.

Çom, tüm salgın hastalıklara karşı el hijyeninin son derece önemli olduğunun da altını çizdi.

CİHAN



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,025 µs