En Sıcak Konular

CHP'nin genel af talebine Çiçek'ten yanıt

26 Ağustos 2010 13:54 tsi
CHP'nin genel af talebine Çiçek'ten yanıt Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de terör örgütü PKK mensupları için genel af çağrısına cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Çiçek: Genel af talebi gündem saptırmasıdır   

Gündemlerinde af olmadığını vurgulayan Çiçek, bu konuların gündemi saptırmak için söylendiğini ifade etti. Cihan Muhabiri'nin sorularını cevaplayan Çiçek, Kılıçdaroğlu'nun yarın bu düşüncesinden vazgeçip geçmeyeceğini bilemediklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun bu işi ilk olarak Batman'da gündeme getirdiğini hatırlatan Çiçek, sonra partisinden tepki gelince çok farklı şeyler söylediğini kaydetti. Daha evvel Kılıçdaroğlu'nun bir gazetede manşet olan "Ben türbanı çözecem, kızlarımız üniversiteye türbanlı gidecektir" dediğini ama sonra ertesi gün böyle söylemediğini ifade ettiğini anlatan Çiçek, şöyle devam etti: "Dolayısıyla bu sözü ne ölçüde değerlendirme konusu yapmak gerekir, onu ciddi düşünmek icap ediyor. İkincisi bu konu niye gündeme geliyor? Önü, sonu hesap edilmiş bir söz olarak değil, sayın Kılıçdaroğlu, bu halk oylaması süreci başladığı günden beri 'Anayasa konuşulmasında ne konuşulursa konuşulsun' diye hergün bir konuyu gündeme getiriyor ki; iki gün gündemde tutuyor, üçüncü gün onu unutuyor. Hatırlayın geriye dönük Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununun 35. maddesiyle ilgili bir konuyu gündeme getirdi. Şimdi hiçbir yerde bu konuyu ağzına almıyor. Başka getirdiği konularda var. Bunlar gündem saptırmasıdır. Bu doğru değil. İstiyor ki vatandaşımız 12 Eyül'de yapılacak bu halk oylamasındaki demokratik gelişmeyi, Anayasal vesayetin vatandaş üzerinden ortadan kalkmasını arzu etmiyor. Bunun için karambolden millet sandığa gitsin, ne olduğunu bilmeden."

87 yılda Türkiye'nin sayısını unuttuğu kadar af çıkardığını dile getiren Çiçek, bunların analizi yapılmadan, ne getirdiği, ne götürdüğü hesap edilmeden böyle ayak üstü konuşulamayacak konuların başında af konusunun geldiğini vurguladı. Affın namludan çıkan mermi gibi nereye isabet edeceğinin belli olmadığının altını çizen Çiçek, bu soruların daha evvelde hep sorulduğunu ama gündemlerinde affın olmadığını söyledi.


MUHALEFETİN GÜNDEMİNİ KANLI ÖRGÜT BELİRLİYOR

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın sözde ateşkes kararının devletin teröristbaşı Abdullah Öcalan'la kurduğu temas sonucunda alındığı yönündeki açıklamalarının muhalefet partileri tarafından konuşulmasını da değerlendiren Çiçek, bunun Türkiye'deki muhalefetin bir zafiyeti olduğunu belirtti. Kanlı bir örgütün muhalefetin gündemini belirlediğini dile getiren Çiçek, "Onun için ben, bu konuyu hep sordular şöyle söyledim. Ramazan ayındayız. Hücûrat Suresi'nde bir ayet var 'Bir fasık size bir haber getirdi mi onun topluma, topluluğa ne zarar vereceğini iyi düşünün. Sonunda pişman olacaksanız o haberi iyi araştırın' diyor. Herkes iyi araştırsın." diye konuştu.

 



Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    103,257 µs